Στα ίσα έφερε τη σειρά η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία κέρδισε εκτός έδρας τη Χίμκι με 74-72 για τα ημιτελικά της VTB λίγκας και πήρε αυτή το πλεονέκτημα της έδρας. Κορυφαίος για την ομάδα του Μεσίνα ήταν ο Βλάντιμιρ Μίτσοβ με 16 πόντους (5/7δ, 1/2τρ, 3/4β) και 4 ασσίστ σε 26 λεπτά συμμετοχής.

Πολύ καλή εμφάνιση και για τους Τεόντοσιτς (15π, 3/4τρ) και Κριάπα (9π, 7ρ), ενώ βοήθησε ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο οποίος είχε 2 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασσίστ και 3 κλεψίματα σε 19 λεπτά αγώνα. Για τους ηττημένους, οι οποίοι πλέον θα πάνε να παίξουν δύο συνεχόμενα παιχνίδια στη Μόσχα, πολύ καλοί ήταν οι Πλάνινιτς (13π, 5ας), Μόνια (8π, 9ρ) και Φριτζόν (16π).

Η “ρώσικη αρκούδα” ήξερε ότι δεν είχε περιθώρια για δεύτερη σερί ήττα κι ήταν πολύ καλύτερη από το πρώτο παιχνίδι, βελτιώνοντας κυρίως την άμυνά της κι έχοντας σε καλύτερη μέρα αρκετούς παίκτες της. Ο Μεσίνα χρησιμοποίησε αρκετά τον Θοδωρή Παπαλουκά (19 λεπτά) στην οργάνωση του παιχνιδιού της ομάδας του κι ο Μίλος Τεόντοσιτς βοήθησε περισσότερο στο εκτελεστικό κομμάτι, έχοντας μάλιστα εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας από την περιφέρεια.

Αντιθέτως, η Χίμκι, η οποία ήταν πολύ δύσκολο να κάνει τόσο καλό παιχνίδι για δεύτερη σερί φορά κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, δεν μπόρεσε να πάρει σχεδόν σε κανένα σημείο τον έλεγχο του ρυθμού και κυνηγούσε στο σκορ σε όλο τον αγώνα. Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ κακοί στο πρώτο ημίχρονο, όταν και δέχθηκαν 52 πόντους στην έδρα τους. Στην επανάληψη ήταν πολύ καλύτεροι, πίεσαν την αντίπαλό τους, όντας πολύ βελτιωμένοι αμυντικά, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να έρθει η νίκη, αφού ο Φριτζόν κόπηκε στο τελευταίο σουτ από τον Βοροντσέβιτς, και πλέον θα πρέπει να κυνηγήσουν μία νίκη μέσα στη Μόσχα.

Αναλυτικά τα ζευγάρια:
Χίμκι – ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1-1)
Ζαλγκίρις Κάουνας – Λοκομοτίβ Κούμπαν (1-1)