Αυλαία έριξε η 3η αγωνιστική της ACB, με τις Βαλένθια και Μπιλμπάο να παίρνουν δύο σημαντικά διπλά στον «μαραθώνιο» του Ισπανικού Πρωταθλήματος. Οι «νυχτερίδες» του Βλάντο Γιάνκοβιτς πέρασαν εύκολα από την έδρα της Γκραν Κανάρια η οποία συνεχίζει τις κακές εμφανίσεις στο Πρωτάθλημα, ενώ οι Βάσκοι νίκησαν δύσκολα στην έδρα της Σαραγόσα. 

Η Βαλένθια μπήκε δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο του ματς και πήρε προβάδισμα 4 πόντων (18-22) σε μία δύσκολη έδρα, όμως στη δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν την κατάσταση και πήγαν στα αποδυτήρια στο -1 (36-37). Με την έναρξη του δεύτερου μέρους οι δύο ομάδες μπορεί να παρέμεναν κοντά στο σκορ, όμως οι φιλοξενούμενοι έδειχναν ότι μπορούσαν να πάρουν τη νίκη. Μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο με προβάδισμα 4 πόντων (57-61) το οποίο κατάφεραν σχετικά εύκολα να αυξήσουν και να πάρουν ένα σημαντικό διπλό με 84-75. Πρωταγωνιστές για τους νικητές ήταν ο Σίκμα που έκανε double double με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Ντιο με 14 πόντους και 7 ασίστ, ενώ ο Γιάνκοβιτς δεν αγωνίστηκε καθόλου. Από την πλευρά των γηπεδούχων ξεχώρισε ο Χέντριξ με 12 πόντους και 5 ασίστ.

Στο ματς που έκλεισε την αγωνιστική, η Μπιλμπάο χάρη στο εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο που έκανε πήρε ένα πολύ δύσκολο διπλό στην έδρα της Σαραγόσα με 75-69. Μπορεί στο πρώτο δεκάλεπτο να είχε ένα μικρό προβάδισμα 3 πόντων (17-14), όμως στη δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι ήταν καταπληκτικοί και πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά με 35-31 δείχνοντας ότι μπορούν να πάρουν τη νίκη. Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό του αγώνα άλλαξε, με την Μπιλμπάο να είναι καλύτερη και στα τελευταία 20 λεπτά σε όλες τις πλευρές του παρκέ και να παίρνει μία μία μεγάλη νίκη με 75-69. Κορυφαίοι των φιλοξενούμενων ο εκπληκτικός Μπάμφορντ με 24 πόντους και ο έμπειρος Μουμπρού με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ. Από την Σαραγόσα ο μόνος που διακρίθηκε ήταν ο Φοτού με 22 πόντους και 7 ριμπάουντ.