Δεν έχει το προβάδισμα για την είσοδο στα playoffs, αλλά η Μούρθια του Φώτη Κατσικάρη συνεχίζει να παλεύει δυναμικά κι έφτασε σε μια σπουδαία νίκη με 80-62 επί της Βαλένθια. Οι «Καθολικοί» έβλεπαν τους αντιπάλους τους να ελέγχουν το παιχνίδι στη διάρκεια του πρώτου μέρους, με την επίθεσή να «πετά φωτιές» (36-45), αλλά στη συνέχεια κατάφεραν να διαφοροποιήσουν τη μορφή της αναμέτρησης και να την φέρουν στο δικό τους ρυθμό. Κάπως έτσι, ανάγκασαν τις «Νυχτερίδες» να σκοράρουν μόλις 17 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο και έχοντας παράλληλα καλό ρυθμό επιθετικά, έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα.

Η Μούρθια ελπίζει σε ήττα των Μπιλμπάο και Φουενλαμπράδα, ή έστω μίας εκ των δύο (η πρώτη παίζει εντός έδρας με την Μπαρτσελόνα, η δεύτερη εκτός με Εστουδιάντες), προκειμένου να μειώσει σε απόσταση μίας νίκης από την οκτάδα. Ο Κάρλος Καμπέθας ήταν πρώτος της σκόρερ με 15 πόντους, ενώ ο Αντέλο πρόσθεσε 14. Για τους ηττηθέντες, 11 πόντους με 5 ριμπάουντ είχε ο Γκιγιέμ Βίβες, ενώ 10 πόντους σημείωσε ο Αντουάν Ντιό.

Παραδίδοντας μια τρομερή «παράσταση» μπροστά στο κοινό της, η Ρεάλ Μαδρίτης «συνέτριψε» με 111-81 την Ομπραντόιρο. Σε ένα ματς που δεν χωρά ιδιαίτερη κριτική, οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο είχαν απλοποιήσει την κατάσταση από το πρώτο ημίχρονο, όταν και το σκορ βρισκόταν στο 54-35. Στην επανάληψη, δε σταμάτησαν να «βομβαρδίζουν» το αντίπαλο καλάθι και έφτασαν στο εντυπωσιακό ποσοστό των 33/57 σουτ εντός παιδιάς, με 16/30 τρίποντα, ενώ μέτρησαν και 29/33 βολές.

Επτά παίκτες των «Μερένγκες» ολοκλήρωσαν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων, προεξάρχοντος του Τζέισι Κάρολ, ο οποίος πέτυχε 17 πόντους με 6/8 σουτ και τέσσερις ασίστ. Από το «ναυάγιο» των φιλοξενούμενων, διεσώθησαν ο Τάιλερ Χος με 20 πόντους και ο Σαντιάγκο Γιούστα με 18 πόντους.

Τα αποτελέσματα της 30ής αγωνιστικής της ACB:

Ανδόρα – Μπανταλόνα 96-65
Ρεάλ Μαδρίτης – Ομπραντόιρο 111-81
Μούρθια – Βαλένθια 80-62
Σαραγόσα – Μανρέσα 82-65
Τενερίφη – Σεβίλλη 90-71
Λαμποράλ Κούτσα – Χιπουσκόα
Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα
Εστουδιάντες – Φουνελαμπράδα
Μάλαγα – Γκραν Κανάρια