Μία ακόμα νίκη στην ACB πανηγύρισε η Ουνικάχα Μάλαγα του Ζοάν Πλάθα απέναντι στην Σάσκι Μπασκόνια με 82-72 και την έφτασε στην βαθμολογία του Πρωταθλήματος με ρεκόρ 4-2. Οι παίκτες του Σίτο Αλόνσο ήταν φανερά κουρασμένοι από τα ματς με Ρεάλ Μαδρίτης και Ολυμπιακό για την Ευρωλίγκα και αυτό βγήκε στο παρκέ. 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν από την αρχή του ματς δυνατά και πήραν ένα προβάδισμα 8 πόντων (22-14) με τον Πλάθα να δίνει βάση στην άμυνα. Στη δεύτερη περίοδο οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό στην επίθεση και σε συνδυασμό με την απίστευτα πιεστική άμυνα της Μάλαγα σημείωσαν μόλις 9 πόντους και η διαφορά «εκτοξεύτηκε» στο +16 (39-23). Με την έναρξη του δεύτερου μέρους μία άλλη Μπασκόνια εμφανίστηκε στο παρκέ και με τους 27 πόντους που πέτυχε κατάφερε να μειώσει σε 58-50. Όμως η έλλειψη ενέργειας και η μεγάλη κόπωση έκριναν τον νικητή και η Μάλαγα πήρε στο τέλος τη νίκη με 82-72.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν ο Φογκ με 19 πόντους και 3 ριμπάουντ και ο Σμιθ με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ. Από την Μπασκόνια ξεχώρισε ο Μπλάζιτς με 16 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της ημέρας:

Μανρέσα-Μπανταλόνα 81-85