Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε στην έδρα της με 80-82 και προκρίθηκε με 3-1 νίκες στους τελικούς των playoffs της ACB όπου περιμένει μία εκ των Μπαρτσελόνα η Λαμποράλ Κούτσα.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν καλύτερη και χάρη στην επίθεση της που ήταν σε πολύ καλό βράδυ πήγε στα αποδυτήρια μπροστά με 38-44. Το τρίτο δεκάλεπτο όμως ήταν εντελώς διαφορετικό αφού οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν μόλις 9 πόντους και η Βαλένθια με την εξαιρετική της άμυνα κατάφερε να μπεί στο τελευταίο μέρος του ματς στην ισοπαλία (53-53). Στην τελευταία περίοδο η ομάδα του Πάμπλο Λάσο χάρη σε 3 συνεχόμενα τρίποντα των Κάρολ, Νοτσιόνι και Γιούλ και συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ και ενώ το σκορ ήταν 62-60 πέρασε μπροστά με 68-73. Όμως ο Σάτο με τρίποντο μείωσε σε 71-73 και μετά το ματς πήγε στην «ρουλέτα των βολών». Ο Κάρολ από την πλευρά της Ρεάλ Μαδρίτης και ο Βίβες από την Βαλένθια ευστόχησαν σε όλες τις βολές του στο τέλος και ο Σαν Εμετέριο στην συνέχεια αστόχησα επίτηδες από την γραμμή των βολών. Αλλά στο τέλος ενώ ο αγώνας για την λήξη ήθελε 3,1 δευτερόλεπτα η Βαλένθια δεν πρόλαβε να σουτάρει και γνώρισε την ήττα και παράλληλα τον αποκλεισμό με 80-82.

Για τους νικητές την διαφορά έκαναν ο Κάρολ με 17 πόντους (με 5/7 σουτ, 5/6 βολ.) και 1 ασίστ, ο Γιούλ με 16 πόντους (5/11 σουτ) και 4 ασίστ και ο Αγιόν με 10 πόντους (5/11 διπ.) και 8 ριμπάουντ. Από την πλευρά της Βαλένθια που πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις διακρίθηκαν ο Χάμιλτον που έκανε νταμπλ-νταμπλ με 23 πόντους (9/17 σουτ) και 10 ριμπάουντ (5 επιθ.) και ο Ντούμπλιεβιτς με 16 πόντους (6/8 διπ.), 8 ριμπάουντ και 2 ασίστ. 

Πλέον η Ρεάλ που για άλλη μία φορά προκρίθηκε στους τελικούς της ACB αναμένει τον αντίπαλο της για να προσπαθήσει να κατακτήσει ένα ακόμα πρωτάθλημα.