Η Βαλένθια πήρε μία πολύ μεγάλη νίκη στην παράταση επί της Ρεάλ Μαδρίτης με 87-86 χάρη στο buzzer beater του Βίβες. Πλέον η σειρά είναι στο 1-2 υπέρ της Ρεάλ η οποία έχασε την πρώτη της ευκαιρία να τελειώσει την σειρά.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ ενδιαφέρον με τις δύο ομάδες να έχουν μεγάλη όρεξη στην επίθεση αλλά τους γηπεδούχους να έιναι λίγο πιο εύστοχοι και να πηγαίνουν στην ανάπαυλα μπροστά με +2 (47-45). Στην τρίτη περίοδο μάλιστα οι παίκτες της Βαλένθια έπαιξαν εξαιρετική άμυνα και κράτησαν σε 10 λεπτά την επίθεση των «Μαδριλένων» στους 11 πόντους και πήγαν μπροστά στο τέταρτο δεκάλεπτο με 64-56. Όμως εκέι η Ρεάλ αντέδρασε και κατάφερε με όπλο την πολύ δυνατή της άμυνα να στείλει το παιχνίδι στην παράταση με το σκορ στο 74-74 χάρη στον καταπληκτικό Ρούντι Φερνάντεζ. Στο 5λεπτο της παράτασης οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά και προηγήθηκαν με +5 (76-81) αλλά στην συνέχεια φάνηκαν να μένουν από δυνάμεις και να έιναι νευρικοί και οι «νυχτερίδες» έκλεψαν την νίκη με το buzzer beater του Βίβες.

Πρωταγωνιστές των γηπεδούχων που πήραν μία σπουδαία νίκη ήταν ο Λούτσιτς με 18 πόντους (6/6 βολ.), 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Σάτο με 17 πόντους (3/4 τριπ.) και 6 ριμπάουντ και ο Σαν Εμετέριο με 17 πόντους (2/2 τριπ.), 6 ριμπάουν και 4 ασίστ. Από την πλευρά της Ρεάλ που έχασε ένα δικό της παιχνίδι στο τέλος της παράτασης διακρίθηκαν ο Ρούντι Φερνάντεζ με 22 πόντους (6/8 τριπ.), 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ και ο Γιούλ 11 με 11 πόντους (2/7 τριπ.), 5 ριμπαόυντ και 3 ασίστ.

Το επόμενο παιχνίδι της σειράς είναι την Πέμπτη το βράδυ όπου η Βαλένθια καλείται να νικήσει και πάλι στην έδρα της για να στείλει την σειρά σε 5ο ματς στην Μαδρίτη.

Δείτε το buzzer beater της νίκης: