Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε εύκολα την Μπαρτσελόνα με 91-74 στον 3ο τελικό της ACB και με την σειρά στο 2-1 υπέρ της, πλέον απέχει μία νίκη από την κατάκτηση του 2ου συνεχόμενου πρωταθλήματος και 33ου συνολικά στην ιστορίας της.

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί στην επίθεση και σημείωσαν εύκολα 54 πόντους και αυτό τους έστειλε στα αποδυτήρια με +13(54-41). Μάλιστα να σημειωθεί ότι ένας από τους καλύτερους σκόρερ της Ρεάλ ο Κάρολ τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους, αλλά στην συνέχεια αγωνίστηκε κανονικά. Στην τρίτη περίοδο το σκηνικό δεν άλλαξε και οι πάικτες του Πάμπλο Λάσο αύξησαν το προβάδισμα τους στο +19 (77-58) και ουσιαστικά κλείδωσαν την νίκη. Στο τελευταίο μέρος του αγώνα οι παίκτες της Μπαρτσελόνα κατάφεραν να αντισταθούν χάρη στην άμυνα ζώνης που εφάρμοσε ο κόουτς Πασκουάλ, αλλά και πάλι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο -10. Έτσι η Ρεάλ εύκολα έκανε το 2-1 στην σειρά και πλέον θέλει μία νίκη για να στεφθεί Πρωταθλήτρια.

Πρωταγωνιστές των νικητών ήταν ο Σέρχιο Γιούλ με 21 πόντους (8/14 σουτ), 7 ασίστ και 4 ριμπάουντ, ο Ρούντι Φερνάντεθ με 18 πόντους (2/9 τριπ.) και 5 ριμπάουντ και ο Αγιόν με 12 πόντους (6/8 διπ.), 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Από την πλευρά της Μπαρτσελόνα που πλέον είναι με την πλάτη στον τοίχο οι μόνοι που διακρίθηκαν και προσπάθησαν για να αποφευχθεί η ήττα, ήταν ο Τόμιτς με 18 πόντους (7/12 σιπ.), 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Ντόλεμαν με 17 πόντους (6/11 σουτ) και 8 ριμπάουντ. Επίσης ο Στράτος Περπέρογλου σε 26 λεπτά συμμετοχής είχε 7 πόντους με 2/6 σουτ και 2 ριμπάουντ.

Το επόμενο παιχνίδι της σειράς είναι την Τετάρτη το βράδυ και πάλι στη Μαδρίτη όπου με νίκη η Ρεάλ κατακτάει το πρωτάθλημα ή αν νικήσει η Μπαρτσελόνα η σειρά θα οδηγηθεί σε 5ο τελικό μέσα στην Βαρκελώνη.