Λίγες μέρες μετά την συντριβή στην Ευρωλίγκα, η Μπαρτσελόνα έβγαλε αντίδραση και κέρδισε 92-84 στην έδρα της Μπασκόνια φτάνοντας πιο κοντά στην κορυφή του ισπανικού μόλις μια νίκη πίσω από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης.

Μια νίκη που φέρνει προσωρινά ηρεμία στο στρατόπεδο της Μπαρτσελόνα για την φετινή εικόνα της ομάδας αλλά και που δίνει κίνητρο για την συνέχεια. Μια συνέχεια που βρίσκει την Μπαρτσελόνα να αντιμετωπίζει την Ζαλγκίρις την Πέμπτη στο Κάουνας και κρίνει πολλά για το μέλλον των ”Μπλαουγκράνα” στην φετινή διοργάνωση. Για τους νικητές ξεχώρισαν οι εξαιρετικοί Άντε Τόμιτς (21 πόντους , 8/10 σουτ) που ήταν ανίκητος κάτω από το καλάθι και ο Τάιρις Ράις(17 πόντους,8 ασίστ), ενώ για τους Βάσκους ο Σέιν Λάρκιν ”τράβηξε το κουπί” με 16 πόντους και 7 ασίστ , με τον Ντιόπ να είναι εξίσου πολύ καλός με 14 πόντους και σχεδόν αλλάνθαστος για τα λεπτά που έπαιξε.

Ο Φώτης Κατσικάρης στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Μούρθια, έδωσε το απαραίτητο κίνητρο στους καινούργιους παίκτες του και έδωσε τέλος σε σερί έξι ανεπιτυχών αποτελεσμάτων απέναντι στην ουραγό του ισπανικού πρωταθλήματος,Μανρέσα, αφού την νίκησε 63-73 εκτός έδρας.