Στην καλύτερη πεντάδα της Liga Endesa συμπεριλήφθηκε ο Γιάννης Μπουρούσης, καθώς και ο συμπαίκτης του στη Λαμποράλ Κούτσα, Ντάριους Άνταμς.

Μέλος μιας ακόμη καλύτερης πεντάδας αναδείχθηκε ο Γιάννης Μπουρούσης, καθώς μετά από αυτή της Ευρωλίγκας, συμπεριλήθηκε και σ’ εκείνη του ισπανικού πρωταθλήματος. Άλλωστε, μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν έχει 12,9 πόντους, 7,1 ριμπάουντ, 2,2 ασίστ και 18,8 ranking.

Την κορυφαία πεντάδα της Liga Endesa, συμπληρώνουν ο Ντάριους Άνταμς (Λαμποράλ Κούτσα), ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ (Ρεάλ Μαδρίτης), ο Άλεξ Μουμπρού (Μπιλμπάο) και ο Τζάστιν Χάμιλτον (Βαλένθια).

«Είναι πολύ όμορφο να βρίσκομαι στην καλύτερη πεντάδα, αλλά δεν θα μπορούσα να τα είχα καταφέρει δίχως τους συμπαίκτες μου. Θέλω να πω πολλά “ευχαριστώ” σε όλους, τους προπονητές και τους φιλάθλους για τη βοήθεια.», είπε αρχικά ο διεθνής σέντερ και πρόσθεσε:

«Τώρα, πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στα playoffs. Το μόνο που έκανα ήταν να προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα μου.».

Σε ό,τι αφορά την δεύτερη καλύτερη πεντάδα, αυτή απαρτίζεται από τους εξής παίκτες: Τόμας Σατοράνσκι (Μπαρτσελόνα), Μάρκο Πόποβιτς (Φουενλαμπράδα), Άνταμ Χάνγκα (Λαμποράλ Κούτσα), Γκουστάβο Αγιόν (Ρεάλ Μαδρίτης) και Ντέγιαν Μούσλι (Μανρέσα).