Ο Μαρτίνεθ και ο Ντιό ντύθηκαν… Κάρι και Τόμπσον, ο Χάμιλτον θύμισε… Ντρέιμοντ Γκριν και η Βαλένθια «παρέσυρε» με 79-121 την Χιπουσκόα, πραγματοποιώντας εμφάνιση… αλά Ουόριορς! Οι «Νυχτερίδες», σε ένα ματς που δεν χωρά ιδιαίτερη κριτική, βρέθηκαν από πολύ νωρίς να παίζουν σε «φρενήρη» ρυθμό, προηγούμενες με 19-28 στο πρώτο δεκάλεπτο και δείχνοντας τις διαθέσεις τους. Συνεχίζοντας να «διαλύουν» κάθε προσπάθεια των αντιπάλων τους να τις αναχαιτίσουν, έφτασαν σε αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα και παρέμειναν στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Τζάστιν Χάμιλτον ήταν πρώτος σκόρερ με 21 πόντους, με 2/5 δίποντα και 3/3 τρίποντα, ο Αντουάν Ντιό είχε 20 πόντους με 6/10 σουτ και τρεις ασίστ, ενώ την υπέροχη τριάδα συμπλήρωσε ο Ράφα Μαρτίνεθ, με 19 πόντους και 5/7 τρίποντα. Ο Μάρκους Λάντρι ήταν μάλλον ο μόνος που δε «ζαλίστηκε» από τον «τρελό» ρυθμό των νικητών και διακρίθηκε για την Χιπουσκόα με 27 πόντους, 8/15 δίποντα και 3/6 τρίποντα.

Με τον Γιώργο Μπόγρη να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες, η Μπιλμπάο κέρδισε με 101-82 τη Σεβίλλη, εντυπωσιάζοντας εξίσου με την απόδοσή της. Το σύνολο του Σίτο Αλόνσο, είχε βάλει τα θεμέλια από το πρώτο ημίχρονο, όταν και η διαφορά των 17 πόντων έμοιαζε ακλόνητη (53-36). Κάτι τέτοιο αποδείχθηκε στη συνέχεια, καθώς δεν είχε πρόβλημα να διατηρήσει το υπέρ της προβάδισμα και να φτάσει σε θρίαμβο, ο οποίος την κρατά σε «ζώνη» play-offs.

Ο Έλληνας σέντερ έκανε εξαιρετική δουλειά, με 12 πόντους και 9 ριμπάουντ σε ένα παρ’ ολίγον double double, ενώ πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν με 19 πόντους και 7/11 σουτ ο Άλεξ Μουμπρού, για να τον ακολουθήσει ο Ραούλ Λόπες με 18 πόντους και 6/10 σουτ. Ο Μπόστιαν Νάχμπαρ ήταν κορυφαίος των Ανδαλουσιανών, με 14 πόντους.

Όταν ο Κουζμίνσκας είναι καλά, τότε και η Μάλαγα είναι καλά, καθώς με τον ίδιο πρωταγωνιστή, έκαμψε με 82-71 την αντίσταση της Ανδόρας. Όλα κρίθηκαν, ουσιαστικά, και σε αυτό το ματς από το πρώτο μέρος, όταν οι παίκτες του Χοάν Πλάθα δημιούργησαν διαφορά 16 πόντων (46-30). Εν συνεχεία, η φιλότιμη προσπάθεια των φιλοξενούμενων, απλώς θα μείωνε την τελική διαφορά.

Ο Λιθουανός φόργουορντ ήταν πρωταγωνιστής μαζί με τον Νεμάνια Νέντοβιτς, με έκαστο να πετυχαίνει 14 πόντους. Για την ομάδα του μικρού κρατιδίου ανάμεσα σε Ισπανία και Γαλλία, ο Μπογκντάνοβιτς είχς 14 πόντους.

Με έξι παίκτες της να σκοράρουν σε διψήφιο νούμερο, μεταξύ των οποίων και ο Κάιλ Κούριτς, η Γκραν Κανάρια πέρασε με 96-87 από τη Σαραγόσα. Μετά το 21-27 της πρώτης περιόδου, η ομάδα του Αΐτο Ρενέσες διατηρήθηκε στο «τιμόνι» του αγώνα σε όλη του τη διάρκεια, έχοντας ως απάντηση στις προσπάθειες των γηπεδούχων, την τρομερή της «πολυφωνία».

Ο Άλμπερτ Όλιβερ ήταν απολαυστικός, με 20 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ από 16 πόντους είχαν οι Σασού Σαλίν και Έουλις Μπάεζ. Ο Κούριτς πρόσθεσε 11 πόντους, δύο ριμπάουντ και μία ασίστ σε 16.5 σχεδόν λεπτά συμμετοχής. Για το συγκρότημα του Αντρέου Κασαντεβάλ, ο Ρόμπιν Μπένζινγκ πρωτοστάτησε με 20 πόντους.

Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής της ACB:

Μπιλμπάο – Σεβίλλη 101-82
Εσουδιάντες – Ομπραντόιρο 71-70
Χιπουσκόα – Βαλένθια 79-121
Μάλαγα – Ανδόρα 82-71
Σαραγόσα – Γκραν Κανάρια 87-96
Τενερίφη – Φουενλαμπράδα 67-92
Μούρθια – Μανρέσα
Ρεάλ Μαδρίτης – Μπανταλόνα
Μπαρτσελόνα – Λαμποράλ Κούτσα (28/4)