Η Μπαρτσελόνα στον πρώτο δραματικό τελικό της ACB έκανε το 1-0 με 100-99 απέαναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης χάρη σε buzzer beater λέι απ του εξαιρετικού Στράτου Περπέρογλου. Έτσι οι Καταλανοί κράτησαν το πλεονέκτημα έδρας σε ένα καταπληκτικό αγώνα.

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα και οι δύο ομάδες έδειξαν πόσο πολύ ήθελαν την νίκη αφού ήταν εξαιρετικές ειδικά στο επιθετικό κομμάτι διδάσκοντας μαθήματα μπάσκετ. Πάντως η Ρεάλ πήγε μπροστά στο τέλος του ημιχρόνου με το ελάχιστο προβάδισμα του 1 πόντου (47-48). Στο τρίτο δεκάλεπτο μάλιστα οι γηπεδούχοι ήταν ακόμα καλύτεροι στην επίθεση κάνοντας «όργια» και σημείωσαν 33 πόντους αλλά η Ρεαλ Μαδρίτης ακολουθούσε. Όμως η Μπάρτσα πήρε ενα καλό προβάδισμα με την διαφορά να είναι +5 (80-75) υπέρ της. Όλος ο πρώτος τελικός κρίθηκε στην τελευταία πράξη του αγώνα με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν προβάδισμα με 91-94 χάρη σε τρίποντο του Σέρχιο Γιούλ, αλλά εκεί μίλησε η ποιότητα και η εμπειρία του Χουάν Κάρλος Ναβάρο που έτρεξε ένα σερί 7-1 για την ομάδα του και το σκορ διαμορφώθηκε στο 98-95. Εκεί η Ρεάλ με 2/2 βολές του Κάρολ και ένα λέι απ του Αγιόν στα 14΄πήρε προβάδισμα με 98-99. Ενώ το παιχνίδι ήθελε 3΄για το τέλος ο Αγιόν κάνει εντυπωσιακό μπλοκ στον Ναβάρο και η Μπρτσελόνα μετά την επαναφορά χάρη σε μαγική ασίστ του αρχηγού της στον Περπέρογλου πήρε το ματς με 100-99, με το πολύ δύσκολο buzzer beater λέι απ του Έλληνα διεθνή φόργουορντ.

Πρωταγωνιστές των νικητών ήταν ο Ντόελμαν με 19 πόντους (6/8 τριπ.) και 2 ασίστ, ο Περπέρογλου με 18 πόντου; (7/8 διπ.) και 5 ριμπάουντ και ο Τόμιτς που άγγιξε το τριπλ-νταμπλ με 14 πόντους (6/12 βολ.), 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ. Από την πλευρά της χαμένης Ρεάλ που άγγιξε για λίγο το break ξεχώρισαν ο Κάρολ με 21 πόντους (5/9 σουτ,6/6 βολ.), 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ και ο Γιούλ που έκανε νταμπλ-νταμπλ με 14 πόντους (5/9 σουτ) και 10 ασίστ.

Τώρα ο δεύτερος τελικός θα γίνει την Παρασκευή το βράδυ πάλι στη Βαρκελώνη όπου η Ρεάλ Μαδρίτης θα έχει μία ακόμα ευκαιρία να κάνει το break και η Μπαρτσελόνα να πάει με το 2-0 που σπάνια γυρνάει στην Μαδρίτη.

Δείτε το buzzer beater του Περπέρογλου: