Μετά την νίκη της Βαλένθια επί της Νανσί, άλλο ένα «διπλό» σημειώθηκε για ισπανική ομάδα εναντίον κάποιας γαλλικής, με την Γκραν Κανάρια να φεύγει νικήτρια από το «Antares», επικρατώντας με 74-79 της Λε Μαν. Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες, καθώς οι παίκτες του Άιτο Ρενέσες κόντεψαν να «αυτοκτονήσουν» στο φινάλε, αλλά η ψυχραιμία τους από τη γραμμή των βολών στα τελευταία δευτερόλεπτα, τους χάρισε μία σημαντική νίκη στην πρεμιέρα του Eurocup.

Οι Ισπανοί είχαν φτάσει στο σημείο να προηγούνται με διψήφια διαφορά πόντων, 2.5 λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου (49-60), αλλά οι γηπεδούχοι δεν είχαν παραδώσει τα «όπλα». Με τρομερή τους αντεπίθεση, κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και με επιμέρους 24-11 να προηγηθούν με 73-71, 1:18″ πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Ο Σασού Σαλίν μπορεί να ευστόχησε σε 1/2 βολές, αλλά η καλή άμυνα της Γκραν Κανάρια έδωσε την ευκαιρία στον Έουλις Μπάες να τη βάλει ξανά σε θέση «οδηγού» με καλάθι-φάουλ και εύστοχη βολή, μισό λεπτό πριν την εκπνοή (73-75). Ο Γιαρού ήταν άστοχος στη δεύτερη βολή για τη Λε Μαν και τότε ουσιαστικά ξεκαθαρίστηκε η κατάσταση, καθώς η ευστοχία του Πάνγκος και του Σαλίν από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας», «κλείδωσε» το αποτέλεσμα για την ομάδα των Καναρίων Νήσων.

Ο Μπάες ήταν ο πρωταγωνιστής των νικητών, με 13 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Κούριτς σκόραρε άλλους 11. Από 10 πρόσθεσαν οι Σαλίν, Πάνγκος και Σαβανέ, με τον πρώτο να έχει επιπρόσθετα 7 ριμπάουντ και τον δεύτερο τέσσερις ασίστ. Οι 17 πόντοι με 6 ασίστ του Ταιουέιν ΜακΚί δεν αρκούσαν για τους Γάλλους, όπως επίσης οι 13 και 11 πόντοι των Ζελαμπάλ και Γιαρού αντίστοιχα.