Πρεμιέρα έκανε αυτό το Σαββατοκύριακο το πολύ ενδιαφέρον Ιταλικό Πρωτάθλημα με την Βενέτσια του Μάικ Μπράμος να παίρνει μεγάλο διπλό με 99-92 στην δύσκολη έδρα της Καντού και την Ολύμπια Μιλάνο να περνάει από την έδρα της Κάπο ντ’ Ορλάντο με 71-65 στην οποία έχει πολύ άσχημη παράδοση τις τελευταίες σεζόν. 

Στο ματς που είχε ελληνικό ενδιαφέρον η Βενέτσια μπορεί να μην ήταν καλή στο αμυντικό κομμάτι, όμως επιθετικά ήταν απίστευτη σημειώνοντας 99 πόντους παίρνοντας ένα σπουδαίο διπλό στην πρεμιέρα. Πρωταγωνιστές των νικητών ήταν ο Τονούτ με 26 πόντους (4/5τριπ.) και 4 ασίστ και Όρτνερ με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ. Επίσης ο Έλληνας διεθνής γκαρντ/φόργουορντ Μάικ Μπράμος ήταν καλός αμυντικά και είχε 4 πόντους, 3 ασίστ και 2 ριμπάουντ. Από την πλευρά των γηπεδούχων που ήταν πολύ κακοί αμυντικά και για αυτό ηττήθηκαν ξεχώρισε ο πρώην «ερυθρόλευκος» Τρέμελ Ντάρντεν με 21 πόντους (7/8διπ.) και 3 ασίστ. 

Οι Πρωταθλητές Ιταλίας δεν ήταν καλοί στην έναρξη του Πρωταθλήματος, όμως έδειξαν χαρακτήρα στο τελευταίο δεκάλεπτο στο οποίο δέχθηκαν μόλις 12 πόντους και πήραν την νίκη με 71-65 στην έδρα της Κάπο ντ’ Ορλάντο. Να θυμίσουμε ότι στη συγκεκριμένη έδρα η Μιλάνο συνήθως δεν κερδίζει ή νικάει όπως απόψε με μεγάλη δυσκολία. Για μία ακόμα φορά αυτός που έκανε τη διαφορά για τους νικητές ήταν ο Κράνισλαβ Σιμόν που είχε 17 πόντους (4/7τριπ.), 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Ενώ είχε άξιο συμπαραστάτη τον Μάτσβαν ο οποίος άγγιξε το double double με 11 πόντους και 9 ριμπάουντ. Από την πλευρά των ηττημένων που ήταν μία «ανάσα» από την έκπληξη ξεχώρισε ο Άρτσι με 17 πόντους και 9 ριμπάουντ. 

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της ημέρας (2/10):

Αβελίνο-Τορίνο 86-83

Καζέρτα-Ρέτζιο Εμίλια 78-75

Πέζαρο-Μπρέσια 76-63