Η Αρμάνι Μιλάνο προκρίθηκε στον τελικό των Ιταλικών playoffs με 4-2 νίκες μετά την αποψινή της νίκη στην έδρα της Βενέτσια με 60-68 σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι. Τώρα περιμένει τον αντίπαλο της από το ζευγάρι της Ρέτζιο Εμίλια με την Αβελίνο που βρίσκεται στο 3-3.

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες κοντά στο σκορ, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά στο τέλος του με 26-30 επειδή ήταν πιο συγκεντρωμένοι από ότι οι αντίπαλοι τους. Στο τρίτο δεκάλεπτο το θέαμα ήταν αρκετά κακό και σε αυτό ρόλο έπαιξε η πολύ καλή άμυνα της Αρμάνι και η νευρικότητα των παικτών της Βενέτσια στον επιθετικό τομέα. Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με την ομάδα του κόουτς Ρέπεσα να προηγείται με 38-48 και να έχει το πάνω χέρι για την νίκη. Η Βενέτσια πλησίασε μέχρι και στους 2 πόντους αλλά στο τέλος έχασε αρκετές ευκαιρίες να περάσει μπροστά στο σκορ και οι φιλοξενούμενοι ήταν εύστοχοι από την γραμμή της «φιλανθρωπίας» και πήραν την νίκη με 60-68. Πάντως σημαντικό ρόλο στην νίκη της Αρμάνι έπαιξε το τραγικό ποσοστό (11%) στα σουτ τριών πόντων των γηπεδούχων που είχαν συνολικά 3/27. Επίσης οι 20/21 βολές που είχαν σε όλο το ματς οι φιλοξενούμενοι ήταν ένας ακόμα λόγος της νίκης τους.

Πρωταγωνιστές των νικητών ήταν ο Λαφαγιέτ με 16 πόντους (4/9 τριπ.), ο Σιμόν με 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Τζεντίλε 11 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Από την πλευρά των γηπεδούχων ξεχώρισαν ο Τονούτ με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο Κρουμπαλί με 10 πόντους και 5 ριμπάουντ. Επίσης ο Μάικ Μπράμος δεν βρέθηκε σε καλό βράδυ και είχε 4 πόντους (0/5 τριπ.), 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ.