Η Αρμάνι Μιλάνο πριν λίγο στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ιταλίας μετά το σπουδαίο διπλό που πέτυχε στην έδρα της Ρέτζιο Εμίλια με 70-74 και με 4-2 νίκες επέστρεψε στον θρόνο του Ιταλικού μπάσκετ μετά από ένα χρόνο απουσίας.

Στην πρώτη περίοδο του παιχνιδιού οι δύο ομάδες ήταν συνέχεια κοντά στο σκορ αλλά η Αρμάνι έχοντας λίγο καλύτερη επίδοση στην επίθεση πήρα ένα μικρό προβάδισμα 2 πόντων (19-21). Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί ειδικά στην άμυνα και αφού δέχθηκαν μόλις 8 πόντους πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά με 38-29. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι δύο ομάδες ήταν νευρικές ειδικά στο επιθετικό κομμάτι αλλά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά στο -5 (50-45) στον δρόμο προς το τελευταίο μέρος του αγώνα. Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι πάικτες της Αρμάνι Μιλάνο ήταν καταπληκτικοί στο επιθετικό κομμάτι και αφού σημείωσαν 29 πόντους πήραν την νίκη που τους έδωσε τον τίτλο. Σημείο κλειδί στο τέλος ήταν, όταν το ματς ήταν ισοπαλία στο 56-56 και εκεί οι φιλιξενούμενοι έδειξαν μεγαλύτερη ψυχραιμία στις επιθετικές τους επιλογές και κέρδισαν με 70-74.

Πρωταγωνιστές των Πρωταθλητών Ιταλίας στην αποψινή της μεγάλη νίκη ήταν ο Τζεντίλε με 16 πόντους (7/17 σουτ), 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ και οι Σιμόν με 15 πόντους (4/9 σουτ), 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Σάντερς με 14 πόντους (4/8 σουτ), 4 ασίστ και 2 ριμπάουντ. Από την πλευρά της Ρέτζιο Εμίλια που σήμερα έφτασε κοντά στην ισοφάριση της σειράς αλλά δεν τα κατάφερε διακρίθηκαν ο Καουκένας με 18 πόντους (8/13 σουτ), 4 ασίστ και 3 ριμπάουντ και ο Πολονάρα με 12 πόντους (5/9 σουτ) και 8 ριμπάουντ.

Η διοίκηση της Ρέτζιο Εμίλια, επίσης, δεν έχασε χρόνο και συνεχάρη τους νέους πρωταθλητές Ιταλίας.

Μετά την σημερινή κατάκτηση του Πρωταθλήματος η Αρμάνι Μιλάνο φτάνει τις 27 κατακτήσεις και επιστρέφει στην θέση της Πρωταθλήτριας μετά από 1 χρόνο απουσίας.