Χάρη σε ένα πεντάλεπτο «ξέσπασμά» της στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Ρέτζιο Εμίλια απλούστευσε την υπόθεση νίκης κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, φτάνοντας στο τελικό 81-72 και μειώνοντας σε 2-1 τη μεταξύ τους σειρά για τους τελικούς του ιταλικού πρωταθλήματος. Στο διάστημα αυτό, η ήδη υπάρχουσα διαφορά των επτά πόντων για τους γηπεδούχους, «εκυτοξεύθηκε» στο +19 (77-58), δίνοντάς τους ελπίδα για διατήρηση της έδρας τους καταρχήν, προκειμένου να κάνουν την αντεπίθεσή τους για ανατροπή των δεδομένων.

Η διαφορά δέκα πόντων που είχε στο ημίχρονο η Ρέτζιο (43-33), δεν έμοιαζε προσωρινά να είναι ασφαλής, με τους παίκτες του Γιασμίν Ρέπεσα να μην αφήνουν την απόσταση να αυξηθεί και να δείχνουν λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, πως ήταν έτοιμοι για την ανατροπή, με τον Σίμον να σημειώνει το 55-51. Η πρώτη «μαχαιριά» για τους φιλοξενούμενους, θα ερχόταν έξω από τη γραμμή των 6.75, καθώς ο Ντέλα Βάλε με αυτό τον τρόπο, διαμόρφωσε το 58-51 του δεκαλέπτου. Ακολούθησε ένα διαρκής «πυροβολισμός» από το σύνολο του Μασιμιλιάνο Μενέτι, το οποίο μετέτρεπε σε θρίαμβο την εντός έδρας επικράτησή του. Μετά το 77-58 του 35ου λεπτού, οι ίδιοι χαλάρωσαν απότομα και η Αρμάνι απλώς βρήκε την ευκαιρία να μειώσει σε μονοψήφιο νούμερο στο φινάλε.

Ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς ήταν συγκλονιστικός για τους νικητές, με 20 πόντους και 8/11, ενώ ο Αμεντέο Ντέλα Βάλε σκόραρε 17 πόντους. Για τους ηττηθέντες, ο Μάντας Καλνιέτις ολοκλήρωσε με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ.