Αντίπαλος του Παναθηναϊκού για δεύτερη φορά βρέθηκε ο Δημήτρης Ιτούδης καθώς η ΤΣΣΚΑ επικράτησε άνετα στον τελικό του Γκομέλσκι Καπ των «πρασίνων» με τον τεχνικό της Ρωσικής ομάδας ομάδα και επί 13 χρόνια συνεργάτη του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο «τριφύλλι» να τονίζει ότι αυτή δεν είναι η πραγματική εικόνα του Παναθηναϊκού:

«Ευχαριστώ πολύ τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς για τα καλά λόγια που είπε για την ομάδα μου. Φυσικά και θα θέλαμε να είναι και οι δύο ομάδες πλήρεις, αλλά αυτό είναι κάτι που θα γίνει στο άμεσο μέλλον. Εύχομαι όλοι οι παίκτες που είναι τραυματίες, να επιστρέψουν στις προπονήσεις και να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό που είδαμε δεν ήταν η αληθινή εικόνα του Παναθηναϊκού.Έχουν πολλούς τραυματισμούς και είναι σίγουρο ότι όταν επιστρέψουν οι παίκτες του υγιείς το αγωνιστικό του πρόσωπο θα είναι τελείως διαφορετικό. Για εμάς, το τουρνουά, πήγε αρκετά κλά, είδαμε πολλά πράγματα τα οποία έχουμε ήδη αναλύσει. Ευελπιστούμε πώς από την Δευτέρα θα είναι μαζί μας και ο Σόνι Ουίμς. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου για την κατάκτηση του «Gomelsky Cup», ένα σημαντικό για την ΤΣΣΚΑ τουρνουά. Αλλά τα φιλικά ματς τελείωσαν και τώρα είναι ώρα να κοιτάξουμε την πραγματική ζωή. Ευχαριστούμε όλους τους φιλάθλους για την υποστήριξή τους και ελπίζω να είναι ακόμη περισσότεροι δίπλα μας την Τετάρτη στο πρώτο μας επίσημο ματς», ήταν τα όσα ανέφερε ο Δημήτρης Ιτούδης, που είδε την ΤΣΣΚΑ να παίρνει τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό με 75-46 και να κατακτά το «Gomelsky Cup».

Στη συνέχεια ο Ελληνας προπονητής μίλησε για την 13χρονη παρουσία του στον Παναθηναϊκό, τονίζοντας ότι είναι τιμή του που υπήρξε μέλος της «πράσινης» οικογένειας: «Για εμένα είναι πολύ μεγάλη τιμή που υπήρξα για 13 χρόνια σε αυτή την ομάδα. Την ομάδα που εκπροσώπησε και ανέδειξε το ελληνικό μπάσκετ. Δεν είναι δύσκολο να παίζω απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά τιμή. Σημαίνει πως έχω φτάσει σε υψηλό επίπεδο. Σίγουρα αυτή δεν είναι η πραγματική εικόνα του Παναθηναϊκού καθώς είχε πολλές απουσίες. Διαθέτει καλή ομάδα και ποιοτικό ρόστερ».