Πρωταθλήτρια του FIBA Asia Challenge στέφθηκε για τρίτη σερί φορά η εθνική ομάδα του Ιράν, η οποία «διέλυσε» την Νότιο Κορέα με 77-47 στον τελικό. Με τον Χαμέντ Χανταντί να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, η ομάδα του Ντιρκ Μπάουερμαν κατάφερε από το πρώτο δεκάλεπτο να πάρει «κεφάλι» στο σκορ (13-9), ενώ ήδη από το ημίχρονο κατάφερε να «χτίσει» διαφορά σε διψήφιο νούμερο (30-20).

Το «πάρτι» συνεχίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, όπου οι Ιρανοί ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι και κατάφεραν να φέρουν την απόσταση σε διαστάσεις θριάμβου, σηκώνοντας την κούπα με ένα εμφατικό +30. Οι δύο ομάδες, πάντως, έχουν ήδη προκριθεί μέσω της διοργάνωσης αυτής στους Πανασιατικούς Αγώνες του 2017, για τους οποίους αναμένεται να γίνει σύντομα γνωστή η διοργανώτρια χώρα, ενώ θα διεξαχθούν μεταξύ 15 και 27 Σεπτεμβρίου. Μαζί με Ιράν και Νότιο Κορέα, στους Πανασιατικούς προκρίθηκαν η Ιορδανία, το Ιράκ και η Κίνα, μιας και οι πρώτες πέντε νικήτριες του Asia Challenge θα κέρδιζαν τη θέση τους στη μεγάλη διοργάνωση. Εκεί βρίσκεται ήδη το Κατάρ του Βασίλη Φραγκιά, έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα του Αραβικού Κόλπου, ενώ για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν ομάδες της Ωκεανίας, με την Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία να έχουν πάρει σχετική wild card.

iran protathlites challenge 2

iran protathlites challenge 3

Η Κορέα ως δεύτερη και η Ιορδανία ως τρίτη, πήραν επίσης τα δικά τους τρόπαια, ενώ σε στιγμιότυπο της διοργάνωσης εξελίχθηκε η φωτογραφία του Χαμέντ Χανταντί με το πανέμορφο παιδί του.

iran protathlites challenge 6

iran protathlites challenge 4

iran protathlites challenge 5

Ο ηγέτης των Ιρανών, αναφορικά με τον τελικό, ήταν ασυναγώνιστος στη ρακέτα, σημειώνοντας ένα απίθανο double double με 20 πόντους και 23 ριμπάουντ, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Γιακτσαλί με 13 πόντους και 8 ριμπάουντ. Για τους Κορεάτες, μοναδικός διασωθείς του «ναυαγίου» ήταν ο Σεουνγκιούν Λι, με 13 πόντους και πέντε ριμπάουντ.

haddadi iran korea