Η Α.Ε. Λεμεσού προσπαθεί να επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο, ούσα απαλλαγμένη από το… βαρύ φορτίο του υποβιβασμού στην Β’ Κατηγορία του Κυπριακού μπάσκετ λόγω χρεών και πλέον επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια για να συνεχίσει ό,τι άφησε στη μέση.

Ο πήχης είναι εξ’ αρχής αρκετά ψηλά και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η διοίκηση θα δώσει τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας στον Μίκαελ Κοχ, κίνηση που θα προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Γερμανός τεχνικός, που είναι ευρέως γνωστός σε όλους μας από το επιτυχημένο πέρασμά του σαν παίκτης από τον Παναθηναϊκό, είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με τους Λεμεσιανούς και ετοιμάζεται να επισημοποιήσει το “γάμο” του μαζί τους.

Ο 52χρονος κόουτς θα κληθεί να βάλει τις βάσεις για τη δημιουργία μεγάλης ομάδας, που θα “χτίσει” αρχικά κορμό και στη συνέχεια θα πρωταγωνιστήσει. Το πλάνο για επιστροφή στην κορυφή είναι σαφές και το μπάτζετ από την πρώτη κι όλας σεζόν θα είναι υψηλό.

Ο Κοχ ήδη διαθέτει αρκετή προπονητική εμπειρία, έχοντας περάσει από την Telekom Bon και από την Medi Bayreuth. Την τελευταία διετία βρίσκεται εκτός πάγκων και θα επιχειρήσει να κάνει το μεγάλο του come-back μέσω της ΑΕΛ, όπου τον πιστεύουν πολύ και ποντάρουν πάνω του τόσο για το παρόν, όσο και για το μέλλον.