Προβάδισμα στη σειρά με την Χίμκι απέκτησε η Λοκομοτίβ Κούμπαν, η οποία επιβλήθηκε με 82-72 εντός έδρας και πλέον χρειάζεται ακόμα μία νίκη (έχει εντός και τον τέταρτο αγώνα) για να πάρει την πρόκριση στον τελικό της VTB λίγκας. Την καλύτερη ίσως εμφάνιση της καριέρας του πραγματοποίησε ο Νικ Καλάθη (4/6δ, 4/6τρ), ο οποίος σημείωσε 20 πόντους και μοίρασε 12 ασσίστ σε 38 λεπτά αγώνα!

Εξαιρετικός στο οργανωτικό κομμάτι κι ο έτερος βασικός γκαρντ της ρώσικης ομάδας, Καλνιέτις, με 6 πόντους και 9 ασσίστ, ενώ ο Γιασάιτις σημείωσε 18 πόντους. Τέλος ο Χέντριξ είχε για ακόμα μία φορά πληθωρική παρουσία κάτω από τα καλάθια με 9 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 κλεψίματα.

Από την ομάδα του Πλάθα, η οποία πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, ο Κριστόφ Λαβρίνοβιτς πραγματοποίησε ακόμα ένα εξαιρετικό παιχνίδι με 24 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ ο Λαφαγιέτ είχε 9 πόντους και 7 ασσίστ και 3 κλεψίματα σε 30 λεπτά συμμετοχής.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά στο τέλος έμειναν από… καύσιμα και λύσεις απέναντι σε μία ομάδα πολύ εύστοχη με 61% στα διποντα, 55% στα τρίποντα κι έναν εξαιρετικό Καλάθη, που έκανε τα πάντα στο παρκέ για ακόμα μία φορά. Οι γηπεδούχοι μοίρασαν 27 (!) ασσίστ, με το δίδυμο Καλάθη και Καλνιέτις να οργιάζουν στο παρκέ, τους Μπράουν και Γιασάιτις να σκοράρουν και τον Χέντριξ να δίνει λύσεις στη ρακέτα.

Η τέταρτη αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι προγραμματισμένη για αύριο και πάλι στη Ρωσία, με την Ζαλγκίρις να θέλει οπωσδήποτε νίκη για να στείλει ξανά τη σειρά στη Λιθουανία και το Κάουνας σε πέμπτη και τελευταία αναμέτρηση. Σε αντίθετη περίπτωση η ομάδα του Πασούτιν θα πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας είτε τη Χίμκι είτε την ΤΣΣΚΑ (είναι στο 1-1) του Θοδωρή Παπαλουκά.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των ημιτελικών:
Ζαλγκίρις Κάουνας – Λοκομοτίβ Κούμπαν (1-2)
Χίμκι – ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1-1)