Την επιστροφή τους στην Ευρωλίγκα θέλουν οι άνθρωποι της Λοκομοτίβ Κούμπαν, μέσω του αυριανού τελικού (13/4). Στην συνέντευξη τύπου ο Εβγκένι Πασούτιν εκθείασε τους έμπειρους παίκτες της ομάδας του (Καλάθη, Μπράουν, Μάριτς) , λέγοντας πως γνωρίζουν τον τρόπο να νικήσουν τέτοιους αγώνες σαν τον αυριανό. Ο Νικ Καλάθης, από την πλευρά του,  στις δηλώσεις του έσταζε… μέλι για τις εμπειρίες, που αποκόμισε από το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό, υπό τις οδηγίες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

“Πρώτα απ όλα θα ήθελα να αναφέρω ότι το Eurocup είναι στο υψηλότερο επίπεδο κι είμαστε πολύ χαρούμενοι, που πήραμε μέρος τη φετινή χρονιά. Οι παίκτες μου έκαναν εξαιρετική δουλειά, ειδικότερα στην άμυνα, και παίζοντας ομαδικό μπάσκετ. Έχουμε έμπειρους παίκτες στο ρόστερ, όπως οι Νικ Καλάθης, Άλεξ Μάριτς και Ντέρικ Μπράουν. Αυτοί ξέρουν πώς να αγωνιστούν σε έναν τελικό, έχοντας παίξει τόσο μεγάλα παιχνίδια και στην Ευρωλίγκα.

Είναι η δική μου εμπειρία κι η δική τους, που ξέρουμε πώς να καθοδηγήσουμε και τους υπόλοιπους, ώστε να πάρουμε το τρόπαιο. Πιστεύω ότι θα έιναι ένα υπέροχο παιχνίδι επιθετικά κι αμυντικά κι ένα μεγάλο γεγονός για όλους. Παίκτες, προπονητές κι οπαδούς. Είναι το κερασάκι στην τούρτα αυτός ο αγώνας απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα και πρόκειται να απολαύσουμε την κάθε στιγμή” δήλωσε ο Εβγκένι Πασούτιν.

“Όπως και στην Ευρωλίγκα, όταν πηγαίνεις σε ένα Φάιναλ Φορ, είναι ένα παιχνίδι κι ο νικητής τα παίρνει όλα. Το 2011 με τον Παναθηναϊκό, έπρεπε να κερδίσουμε 2 παιχνίδια σαν κι αυτό, επομένως είναι λίγο διαφορετικό το αυριανό. Νομίζω ότι παίζοντας τόσο καιρό για τον Παναθηναϊκό και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ξέρω τι να περιμένω από τέτοια παιχνίδια.

Όπως είπα και πριν, είναι ένα παιχνίδι κι ο νικητής τα παίρνει όλα, επομένως πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Ελπίζω αύριο να έρθουμε προετοιμασμένοι και να κάνουμε το καλύτερο, που μπορούμε. Θα είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι απέναντι σε μία επίσης πολύ καλή ομάδα κι οι φίλαθλοι θα το ευχαριστηθούν” πρόσθεσε ο Έλληνας πλέι μέικερ.