“Ανυπομονούσαμε να πάρει η Μπάγερν έναν κορυφαίο προπονητή. Αυτό είναι θετικό για όλο το γερμανικό μπάσκετ. Η γερμανική ομοσπονδία είναι καλά προετοιμασμένη για τη νέα κατάσταση και τώρα θα συνεχίσει να εργάζεται εντατικά για την εύρεση του νέου προπονητή. Ευχόμαστε στον Σβέτισλαβ καλή τύχη”.

Η παραίτηση του Σβέτισλαβ Πέσιτς από τον ομοσπονδιακό πάγκο της Γερμανίας και η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Μπάγερν Μονάχου έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τους επιτελείς της DBB. Τα παραπάνω λόγια του προέδρου Ίνγκο Βάις και του αντιπροέδρου Βόλφγκανγκ Χίλγκερτ είναι ενδεικτικά…

Η Εθνική Γερμανίας αποχαιρέτησε τον προπονητή που την οδήγησε στην κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ το 1993. Ο Σέρβος τεχνικός ήταν προπονητής της πρώην Γιουγκοσλαβίας, με την οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2001 και το παγκόσμιο το 2002.

Στο πρόσωπο του Πέσιτς η Μπάγερν αναζητεί τον άνθρωπο που θα οδηγήσει εκ του ασφαλούς την ομάδα, κάτι που δεν κατάφεραν νωρίτερα ο Ντιρκ Μπάουερμαν και ο δικός μας Γιάννης Χριστόπουλος.