Σε έβδομο και τελευταίο παιχνίδι θα κριθεί η σειρά της Σιένα με την Αρμάνι Μιλάνο, αφού ομάδα του Λούκα Μπάνκι επικράτησε εντός έδρας με 72-66 κι ισοφάρισε σε 3-3. Η Αρμάνι, παρά την πολύ καλή εμφάνιση του Γιάννη Μπουρούση,  δεν κατάφερε να τελειώσει στην Τοσκάνη τη σειρά, αφού αρκετοί παίκτες κλειδιά της ομάδας βρέθηκαν σε κακή μέρα. Ο Έλληνας σέντερ είχε 16 πόντους (2/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 6/6 βολές), 7 ριμπάουντ και 2 ασσίστ σε 24 λεπτά συμμετοχής. Ο έτερος Έλληνας της ομάδας, Αντώνης Φώτσης πρόσθεσε 2 πόντους σε 26 λεπτά αγώνα.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Χάκετ με 18 πόντους και αρκετά κρίσιμα καλάθια στην τέταρτη περίοδο, όταν το παιχνίδι έγινε ντέρμπι. Πολύ καλοί ήταν κι οι Μπράουν (15π) και Καραρέτο (13π). Από τους ηττημένους, εκτός από τον Γιάννη Μπουρούση, πολύ καλός ήταν ο Τζεντίλε με 18 πόντους, ενώ ο Χέρστον σημείωσε και τους 11 πόντους του στην τέταρτη περίοδο.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά τον αγώνα, ξέροντας πως δεν έχουν περιθώρια ήττας και πήραν μία μικρή διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο (23-20). Στην δεύτερη περίοδο, η Σιένα έπαιξε εξαιρετική άμυνα, κρατώντας την αντίπαλό της στους 7 πόντους και πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 40-27 υπέρ της.

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα του παιχνιδιού στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν η Αρμάνι Μιλάνο πίεσε στην άμυνα, βρήκε ρυθμό στην επίθεση κι επέστρεψε στην διεκδίκηση της νίκης, κυρίως χάρη στον εξαιρετικό Γιάννη Μπουρούση. Η λήξη του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τις δύο ομάδες κοντά στο σκορ (55-51) κι όλα έδειχναν ότι η αναμέτρηση θα πάει για φινάλε… θρίλερ.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο το παιχνίδι πήρε φωτιά όταν η Αρμάνι Μιλάνο μείωσε στον πόντο (57-56), αλλά η Σιένα απάντησε με ένα γρήγορο 4-0 και πήγε τη διαφορά ξανά στους 5 πόντους (61-56). Ο Τζεντίλε με ακόμα ένα καλάθι έκανε το 61-60, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Μος διαμόρφωσε το 63-60 τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα.

Ο Χάκετ αποφάσισε να πάρει επιθετικές πρωτοβουλίες και με 5 σερί πόντους έκανε το 68-60, δίνοντας τεράστιο προβάδισμα στην ομάδα του για τη νίκη. Η Αρμάνι όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με τρίποντο του Χέρστον μείωσε σε 68-63, ένα λεπτό πριν από το τέλος. Η Σιένα όμως ήταν ψύχραιμη και δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στη νίκη και να ισοφαρίσει τη σειρά.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών:
Σάσαρι – Καντού (3-3)
Ρόμα – Ρέτζιο Εμίλια (3-3)
Μιλάνο – Σιένα (3-3)
Βαρέζε – Βενέτσια (4-1)