Η χθεσινή αναμέτρηση της Παρτίζαν κόντρα στη Λούντβιγκσμπουργκ έληξε με νικητές του Σέρβους στην παράταση (86-82), όμως η γερμανική ομάδα κατέθεσε ένσταση, ζητώντας την επανάληψη του αγώνα.

Αυτό που εξόργισε τους φιλοξενούμενους είναι ο τρόπος που συμπεριφέρθηκαν οι οπαδοί της Παρτίζαν, οι οποίοι βοήθησαν την ομάδα τους να αποκτήσει και πάλι ρυθμό στο ματς, αφού διέκοψαν για λίγο την αναμέτρηση στο 28ο λεπτό, σε ένα σημείο που οι Γερμανοί είχαν πάρει το προβάδισμα στο σκορ.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιούστο “Aleksandar Nikolic Hall”, η Λούντβιγκσμπουργκ κατέθεσε έγγραφη ένσταση, ισχυριζόμενη πως οι “γκρόμπαρι” (φανατικοί της Παρτίζαν) δεν είχαν κόσμια συμπεριφορά και οδήγησαν την αναμέτρηση σε προσωρινή διακοπή, κάτι που ωφέλησε την ομάδα τους.

Μάλιστα ο προπονητής των ηττημένων, Τζον Πάτρικ, δήλωσε πως μετά από τη συγκεκριμένη διακοπή, η Παρτίζαν απέκτησε τεράστιο προβάδισμα, αφού οι παίκτες του δεν μπορούσαν να μείνουν αφοσιωμένοι στο ματς, εξαιτίας της ατμόσφαιρας που επικρατούσε στο γήπεδο.

Ο κόσμος πέταγε πράγματα, τόσο σ εμάς όσο και στους διαιτητές. Κι αυτό δεν είναι δίκαιο. Έχω έρθει πολλές φορές στο Βελιγράδι για αγώνες, ξέρω πως είναι η κατάσταση, αλλά απόψε (σ.σ.: χθες) τα πράγματα δεν είναι καλά. Δεν πρέπει να είναι έτσι η κατάσταση. Δεν γίνεται να μας φτύνουν ή να μας πετάνε αντικείμενα. Δεν είναι κομμάτι του αγώνα τέτοιες συμπεριφορές. Έχω σεβασμό για την Παρτίζαν και την ιστορία της, αλλά αυτά που έγιναν δεν πρέπει να επαναληφθούν. Πιστεύω ότι το παιχνίδι πρέπει να επαναληφθεί, γιατί ήμασταν μπροστά στο σκορ εκείνη τη στιγμή. Μας εκφόβισαν οι οπαδοί της Παρτίζαν κι άλλαξε όλο το παιχνίδι, από εκεί κι έπειτα“, δήλωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής της Λούντβιγκσμπουργκ.