Αύριο (13/4) διεξάγεται ο μεγάλος τελικός του Eurocup ανάμεσα στη Μπιλμπάο και την Λοκομοτίβ Κούμπαν. Ο Φώτης Κατσικάρης στην συνέντευξη τύπου, που δόθηκε πριν τον αγώνα, στάθηκε στα παιχνίδια, που έδωσε η ομάδα του με την πλάτη στον τοίχο, τα οποία και κέρδισε δίνοντας πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση στους παίκτες του. Επίσης, τόνισε ότι ο τελικός ήταν στόχος της ομάδας του από την αρχή της χρονιάς.

“Τη φετινή χρονιά, αρχίσαμε το Top-16 με 2 ήττες. Έπρεπε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και το κάναμε. Όσοι ξέρουν την ομάδα μας, γνωρίζουν ότι έχει πολύ μεγάλο χαρακτήρα και προσωπικότητα. Ένας από τους στόχους μας ήταν να φτάσουμε μέχρι εδώ στη διοργάνωση.  Ακόμα και σε πολύ δύσκολες στιγμές κατά τη διάρκεια της χρονιάς, η ομάδα έκανε το καλύτερο, που μπορούσε. Η επιστροφή μας στα δύο παιχνίδια με τη Βαλένθια ήταν υπέροχη και πήραμε την ενέργεια, που χρειαζόταν για να φτάσουμε μέχρι τον τελικό” δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός.

“Παίζοντας εδώ στο σπίτι μου, στο Βέλγιο, μάλλον θα πρέπει να είμαι ο παίκτης με το μεγαλύτερο κίνητρο. Υπάρχουν πολλά συναισθήματα, που βρίσκομαι εδώ κι ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο. Θα πρέπει να διαχειριστώ σωστά αυτή τη στιγμή, ώστε να μου βγει σε καλό και να απολαύσω τις στιγμές του τελικού, χωρίς να φορτώσω με παραπάνω άγχος τον εαυτό μου.

Το να παίζω 10 μήνες στο εξωτερικό, σημαίνει ότι δεν βλέπω την οικογένειά μου και τους δικούς μου ανθρώπους. Γι αυτούς το να με παρακολουθήσουν αύριο είναι κάτι το ιδιαίτερο. Επίσης, σκέφτομαι το 2007, που κατακτήσαμε το ίδιο τρόπαιο μαζί με τους Ραούλ Λόπεθ και Άλεξ Μουμπρου και πολλά πράγματα περνάνε από το μυαλό μου. Πρέπει όμως να τα βάλω στην άκρη και να απολαύσω τον αγώνα” πρόσθεσε ο Άλεξ Ερβέλ.