Την ευκαιρία να… γράψει ιστορία έχει απόψε (21:00) η Μπιλμπάο, η οποία αντιμετωπίζει εντός έδρας τη Μπουντιβέλνικ, στον επαναληπτικό ημιτελικό του Eurocup. Στο πρώτο παιχνίδι στην Ουκρανία, η ισπανική ομάδα είχε κερδίσει με 10 πόντους και μόνο με θαύμα πλέον μπορεί να χάσει την πρόκριση. Για την ιστορική πρόκληση της Μπιλμπάο να βρεθεί σε έναν ευρωπαϊκό τελικό μίλησαν οι Φώτης Κατσικάρης και Κώστας Βασιλειάδης στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

“Απέχουμε 40 λεπτά από το να κάνουμε κάτι ιστορικό, να προκριθούμε σε έναν ευρωπαϊκό τελικό, το οποίο είναι το μέγιστο για έναν οπαδό, ο οποίος βλέπει ότι κάθε χρόνο κάνουμε πράγματα. Η ομάδα αγωνίζεται για κάτι. Η δουλειά μας είναι να κάνουμε τους ανθρώπους χαρούμενους και περήφανους.

Πλησιάζουμε στο τέλος κι αυτό μας συναρπάζει. Η έναρξη του παιχνιδιού θα μας βοηθήσει να αποβάλλουμε από πάνω μας όλα αυτά τα συναισθήματα της πίεσης και της έντασης. Είναι σίγουρο ότι η ατμόσφαιρα στην έδρα μας θα είναι από την αρχή καυτή κι αυτό θα μας βοηθήσει πολύ” δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός.

“Έχει μείνει μόνο ένα παιχνίδι πριν τον τελικό κι έχουμε και τη διαφορά των δέκα πόντων του πρώτου αγώνα, αλλά τρέφουμε πολύ σεβασμό για τη Μπουντιβέλνικ. Θα είναι δύσκολο. Είμαστε όλοι καλά προετοιμασμένοι, δεν φοβόμαστε τίποτα και θα δώσουμε τα πάντα ώστε να κερδίσουμε και να πάμε στο Σαρλερουά” συμπλήρωσε ο Κώστας Βασιλειάδης.