Οι άνθρωποι της Μπιλμπάο γνωρίζουν ότι είναι το φαβορί στα ημιτελικά απέναντι στην Μπουντιβέλνικ, παραδέχονται όμως ότι η σειρά θέλει μεγάλη προσοχή για να μη χαθεί η μεγάλη ευκαιρία για την ισπανική ομάδα να αγωνιστεί σε έναν ευρωπαϊκό τελικό. Ο Φώτης Κατσικάρης στις δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης αναγνώρισε την αξία της ουκρανικής ομάδας.

“Η Μπουντιβέλνικ απέδειξε κατά την διάρκεια της διοργάνωσης ότι είναι μία σταθερή ομάδα. Ανάμεσα στις ομάδες, που άφησε εκτός ήταν η Μπάνβιτ, η οποία είναι πρώτη στο τούρκικο πρωτάθλημα, ενώ τώρα προέρχεται από την έκπληξη με την Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης στα προημιτελικά. Πρέπει να είμαστε ικανοί να διαβάσουμε την άμυνά τους γιατί συνηθίζουν να χρησιμοποιούν πολλές αλλαγές και να διατηρήσουμε τον ρυθμό μας στο παιχνίδι” δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός.

“Πρέπει να παίξουμε το πρώτο παιχνίδι στην Ουκρανία με την σκέψη ότι θέλουμε τη νίκη κι αν δεν μπορέσουμε να τα καταφέρουμε τότε να κοιτάξουμε και την διαφορά, όπως κάναμε και στη Γερμανία. Ξέρουμε ότι το δεύτερο παιχνίδι είναι στο Μπιλμπάο, όπου αν αμυνθούμε και επιτεθούμε στο 100% τότε μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα με τη βοήθεια του κοινού μας. Θεωρώ πως είμαστε το φαβορί” συμπλήρωσε ο Φραν Πίλεπιτς.