Παίκτης της Χίμκι είναι κι επίσημα από σήμερα ο Μικαέλ Ζελαμπάλ. Ο Γάλλος φόργουορντ αφήνει το ΝΒΑ και τους Μινεσότα Τίμπεργουλφς, όπου βρισκόταν την περσινή χρονιά για λογαριασμό του ρώσικου πρωταθλήματος και της ομάδας του Κουρτινάιτις. Εκεί, θα συναντήσει γνώριμα πρόσωπα, καθώς υπήρξε μέλος της ομάδας για πολύ λίγο το 2012 πριν πάει στην Τσεντέβιτα.

Φυσικά δεν τίθεται θέμα προσαρμογής στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα, καθώς ο 30χρονος παίκτης έχει αγωνιστεί σε ουκ ολίγες ευρωπαϊκές ομάδες στο παρελθόν, μερικές από τις οποίες είναι οι Ρεάλ Μαδρίτης, Σολέ, Βιλερμπάν και Βαλένθια.

Σημαντική ενίσχυση για τη Χίμκι, η οποία σε περίπτωση που καταφέρει μέσω του προκριματικού γύρου να  βρεθεί για ακόμα μία χρονιά στους ομίλους της Ευρωλίγκα, τότε θα συναντήσει τις Μακάμπι Τελ Αβίβ, Λαμποράλ Κούτχα, Λοκομοτίβ Κούμπαν, Ερυθρό Αστέρα και φυσικά τον Παναθηναϊκό στο τέταρτο γκρουπ της διοργάνωσης.

Άλλωστε, η Χίμκι είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του προκριματικού γύρου που θα γίνει στη Λιθουανία, παρά την αποδυνάμωσή της από τη φυγή των Πλάνινιτς και Φριτζόν, οι οποίοι πήγαν σε Εφές Αναντόλου και ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντίστοιχα.