Η Ζαλγκίρις Κάουνας ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της την απόκτηση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για την αγωνιστική περίοδο 2013-14. Ο λιθουανός γκαρντ θα κάνει το ντεμπούτο του στη φιλική αναμέτρηση με αντίπαλο την Ούνικς Καζάν τη Δευτέρα (30/9). Η ομάδα του Ηλία Ζούρου με την μεταγραφή του 37χρονου παίκτη αποκτάει μεγαλύτερη εμπειρία στην περιφέρεια και μία ηγετική φυσιογνωμία μέσα κι έξω από το παρκέ.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σε διαφορετική ομάδα της πατρίδας του πέρα από την Λιέτουβος Ρίτας. Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στη Μπαρτσελόνα, κατακτώντας το Κύπελλο Ισπανίας και φτάνοντας στους τελικούς του πρωταθλήματος και στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα.

Ο λιθουανός σούπερ σταρ έχει αγωνιστεί σε ουκ ολίγες ομάδες στην καριέρα του μεταξύ των οποίων οι Παναθηναϊκός, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μπαρτσελόνα, Ιντιάνα Πέισερς και Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, ενώ στο παλμαρέ του έχει 4 τρόπαια της Ευρωλίγκα, 3 πρωταθλήματα Ελλάδος, 2 πρωταθλήματα Ισπανίας, 2 πρωταθλήματα Ισραήλ κι ένα πρωτάθλημα Τουρκίας.

Συν τοις άλλοις, ο “Σάρας” με τη φανέλα της Εθνικής Λιθουανίας έχει ένα χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ το 2000, ένα χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Σουηδίας το 2003 κι ένα χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας το 2007.

Συνολικά, συμπεριλαμβανομένου των Κυπέλλων και των μεταλλίων με τις μικρές Εθνικές ομάδες της πατρίδας του, οι τίτλοι του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους φτάνουν τον μαγικό αριθμό 25.