Ο σχεδιασμός της Ζαλγκίρις Κάουνας είναι σε πλήρη εξέλιξη, ώστε να είναι έτοιμη η ομάδα στις υποχρεώσεις της, σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα (απέσυρε την συμμετοχή της στην VTB League για οικονομικούς λόγους). Ο Έλληνας τεχνικός, Ηλίας Ζούρος κοιτά να βρει οικονομικούς παίκτες αλλά και με εμπειρία σε υψηλό επίπεδο, για να στελεχώσει το ρόστερ της επόμενης περιόδου.

Προς αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με λιθουανικά Μέσα ενημέρωσης οι “πράσινοι” είναι έτοιμοι να προσφέρουν συμβόλαιο συνεργασίας στον Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους και τον Μαρτίνας Πότσιους (φωτό). Ο πρώτος έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό σήμερα το απόγευμα, με την επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ να τον ευχαριστεί για την προσφορά του, ενώ ο δεύτερος βρίσκεται με το… ενάμιση πόδι εκτός Ρεάλ Μαδρίτης, αφού αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμών αυτά τα δύο χρόνια της θητείας του στην ισπανική ομάδα. Δεν μπόρεσε ουσιαστικά να βοηθήσει την βασίλισσα και δεν θα έλεγε όχι σε μια τυχόν επιστροφή του, στη Λιθουανία.

Δύο σημαντικές προσθήκες (αν τελικά αποκτηθούν) για το συγκρότημα του Ηλία Ζούρου, με τους δύο παίκτες να… δελεάζονται από την συμμετοχή της Ζαλγκίρις στην Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου, αλλά και με την ευκαιρία που θα τους δώσει η λιθουανική ομάδα, ώστε να επανέλθουν σε πλήρη αγωνιστικό ρυθμό.