Τον ορατό κίνδυνο της χρεοκοπίας και κατ’ επέκταση τον υποβιβασμό από την ACB αντιμετωπίζει η Μπιλμπάο καθώς η ομάδα καλείται μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης(15/6) να έχει βρει 1 εκατομμύριο ευρώ.

Το συνολικό χρέος της ομάδας ανέρχεται στα 2.7 εκατ. ευρώ, ενώ χρήματα οφείλονται και στους Φώτη Κατσικάρη και Κώστα Βασιλειάδη που έχουν περάσει στο παρελθόν από τον σύλλογο.

Έκκληση  σε χορηγούς και όσους μπορούν να βοηθήσουν  απευθύνουν οι άνθρωποι της ομάδας κάνοντας μία προσπάθεια, έστω και τελευταία στιγμή, να μαζευτεί το ποσό του 1 εκατ. ευρώ.

Όσων αφορά τον Γιώργο Μπόγρη, που φέτος έκανε μία εξαιρετική χρονιά με την φανέλα της Μπιλμπάο, είναι πολύ πιθανό από αύριο να βγει ελεύθερος στην αγορά. Ο διεθνής σέντερ έχει στο συμβόλαιό του, αυτή τη στιγμή, buy out ύψους 50,000 ευρώ, όρος που δεν θα ισχύει όμως αν η ομάδα πτωχεύσει, αφού το συμβόλαιο δεν θα έχει ισχύ.

Αυτό το ενδεχόμενο βολεύει πολύ τις ελληνικές ομάδες που τον έχουν στο στόχαστρο , οι οποίες αναμένεται να κινηθούν άμεσα σε περίπτωση πτώχευσης του ισπανικού συλλόγου.