Ο Κάιλ Χάινς, της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αναδείχθηκε Kορυφαίος Aμυντικός της Xρονιάς στη VTB League, ενώ και πριν 20 μέρες είχε πάρει το ίδιο βραβείο στην Euroleague.

Ο 29χρονος σέντερ παρέλαβε το βραβείο του από τον πρόεδρο της Ρώσικης Λίγκας, Σεργκέι Κουσένκο, πριν την έναρξη του δεύτερου παιχνιδιού ενάντια στη Χίμκι, για την ημιτελική φάση των playoffs.

Η επιτροπή, που πήρε μέρος στην διαδικασία για να αναδείξει τον πολυτιμότερο αμυντικό, απαρτιζόταν από 12 θρύλους του μπάσκετ και ο Χάινς συγκέντρωσε 6 ψήφους.

Ακολούθησαν οι Αντόνοβ (Νιζνί) και Ντράπερ (Λοκομοτίβ Κουμπάν) με 2 ψήφους, και οι Κουρμπάνοβ (ΤΣΣΚΑΜόσχας) και Σαντ-Ρος (Νίμπουρκ) με 1.

Ο Κάιλ Χάινς έπαιξε 29 παιχνίδια στην κανονική διάρκεια της VTB League και είχε μέσο όρο ανά παιχνίδι 7,4 πόντους, 3,7 ριμπάουντ, 0.8 κλεψίματα και 0.6 μπλοκ.

Παρά το μέγεθος του για τη θέση που έχει, ο Αμερικανός είναι απαραίτητος για την αμυντική λειτουργία της ΤΣΣΚΑ, καθώς ειδικεύεται στο να “κατατροπώνει” τους αντιπάλους του.

Αυτή είναι η τρίτη σεζόν που το βραβείο της VTB League για τον Αμυντικό της Χρονιάς πάει σε παίκτη της ΤΣΣΚΑ. Το 2013-14 το πήρε ο Σάσα Κάουν και το 2014-15 ο Αντρέι Βοροντσέβις.

Τέλος, ο Κάιλ Χάινς δήλωσε: “Ευχαριστώ για την προσοχή. Είναι μεγάλη τιμή κι είμαι χαρούμενος που μοιράζομαι αυτό το βραβείο με τους συμπαίκτες μου και το προπονητικό τιμ”.

Δείτε το βίντεο:

Κάτια Πετροπούλου