Στην αποκάλυψη, ότι η κατάσταση για την ΑΕΚ στο οικονομικό κομμάτι, και δη στον τομέα των πληρωμών των παικτών, δεν είναι η πλέον ιδανική, προέβη ο Ντι Τζέι Κούπερ. Ο Αμερικανός γκαρντ, που πέρασε για μικρό χρονικό διάστημα από την Ένωση την φετινή σεζόν, αναφέρθηκε στην νέα του πρόκληση στη Γαλλία, με την φανέλα της Μονακό.

Μιλώντας στην εκπομπή της γαλλικής τηλεόρασης «La Grande Soirée», έκανε λόγο για το πώς εκτυλίχθηκε για τον ίδιο, μια σεζόν στην οποία πέρασε από Ρωσία, Ελλάδα και Γαλλία, δηλώνοντας ικανοποιημένος από το γεγονός, ότι πλέον είναι κάτοικος Πριγκηπάτου.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Για το πώς κατέληξε στην Κράσνι Οκτιάμπρ: «Είχα την ευκαιρία το καλοκαίρι να αγωνιστώ σε camps, όχι μόνο στο Summer League, αλλά και σε αγώνες επίδειξης του ΝΒΑ πριν το ξεκίνημα της σεζόν. Αποφάσισα, ωστόσο, να περάσω χρόνο με τον γιο μου. Το ίδιο καλοκαίρι, είχα μια πρόταση να έρθω στη Γαλλία, αλλά είχα αποφασίσει να παίξω στη Ρωσία. Ήταν μια επιλογή καριέρας. Ήξερα ήδη τη Ρωσία, καθώς είχα αγωνιστεί ξανά εκεί και ο μισθός ήταν καλός, οπότε αποφάσισα να πάω εκεί».

Για την φήμη ύπαρξης οικονομικών προβλημάτων στην Κράσνι και τη μετακίνησή του στην Ελλάδα, για λογαριασμό της ΑΕΚ: «Ειλικρινά, δεν υπήρχαν προβλήματα στη Ρωσία. Απλώς, αρκετοί παίκτες της Κράσνι αποφάσισαν να φύγουν από την ομάδα, ώστε να παίξουν σε ομάδες του Eurocup για το δεύτερο γύρο της διοργάνωσης. Κάπως έτσι, αποφάσισα κι εγώ να μετακομίσω στην Ελλάδα, πιο γρήγορα απ’ όσο περίμενα. Εκεί, υπήρχαν πολλά οικονομικά προβλήματα και η Μονακό μου μίλησε ξανά, λέγοντάς μου πως ενδιαφερόταν ακόμη για την περίπτωσή μου».

Για την απόφαση να πάει στη Μονακό: «Δεν ήξερα πολλά πράγματα για την ομάδα, παρά μόνο το γεγονός, ότι ήταν καινούργια. Μου είχαν μιλήσει πιο νωρίς στη σεζόν, όταν μιλήσαμε για πρώτη φορά, αλλά δεν ήξερα πολλά για το γαλλικό πρωτάθλημα, μόνο το ότι ήταν μια λίγκα όπου επικρατούσε το στυλ του ανοικτού παιχνιδιού, με αθλητικούς παίκτες κυρίως. Είχα μιλήσει με τον ΝτεΜάρκους Νέλσον, με τον οποίο είχα παίξει στον Παναθηναϊκό. Μου είπε πολύ καλά λόγια για το πρωτάθλημα αυτό και πως αποτελούσε μια σωστή επιλογή».

Για τον πρώτο του καιρό στην ομάδα: «Όταν έρχεσαι σε μια ομάδα, πρέπει να προσαρμοστείς με τους συμπαίκτες σου, τα συστήματά της και πάντα πρόκειται για μια νέα περιπέτεια. Όλα, όμως, πήγαν καλά, καθώς όλοι είναι χαλαροί και η ατμόσφαιρα είναι όμορφη. Είχα αρκετή πίεση, γιατί ήξερα ότι η ομάδα βρισκόταν σε καλή «τροχιά». Βάζω πάντα πίεση στον εαυτό μου, άλλωστε, ώστε να φτάνω στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου. Ως διεκδικητής, η πίεση με κάνει να παίζω καλύτερα και να ανταποκρίνομαι στις προκλήσεις και τις απαιτήσεις».

Για το ρόλο του: «Ο ρόλος μου δεν αλλάζει ιδιαίτερα σε οποιαδήποτε ομάδα. Προσπαθώ να βάλω στο παιχνίδι τους συμπαίκτες μου, να παίζω καλή άμυνα. Προσπαθώ να βρίσκω την καλύτερη επιλογή συμπαίκτη, ώστε να του δώσω την μπάλα. Έχουμε καλούς σουτέρ, όπως ο Αντριάν Ουτέρ και ο Τζόναθαν Ακά. Κάτι τέτοιο, κάνει τη δουλειά μου πιο εύκολη».