Ως παίκτης της Τσεντέβιτα θα πρέπει να λογίζεται, πλέον, ο Μαρκίς Γκριν, όπως αποκάλυψε και ο ίδιος με δηλώσεις του. Ο Αμερικανός γκαρντ δεν ανανέωσε τη συνεργασία του με την Αβελίνο αφού η ιταλική ομάδα δεν έδειξε εμπιστοσύνη στις ικανότητές του μετά την εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη πρόσφατα, με αποτέλεσμα να μην του καταθέσει επίσημη πρόταση έγκαιρα.

Ο 29χρονος γκαρντ, όμως, δεν τα “έβαψε μαύρα” καθώς η προοπτική της συμμετοχής στην Ευρωλίγκα με τα χρώματα της Τσεντέβιτα ήταν από μόνη της άκρως ικανοποιητική.

Όπως δήλωσε και ο ίδιος για την αποχώρησή του από την Αβελίνο: “Μετά την επέμβαση στο γόνατο, η Αβελίνο δεν με ήθελε άλλο. Αλλά τότε επικοινώνησε μαζί μου η Τσεντέβιτα και έδειξε ζωηρό ενδιαφέρον να με αποκτήσει. Μερικές εβδομάδες πριν, όταν ο Μουσταφά Σακούρ απέρριψε την πρόταση της Αβελίνο, ο Σκαντόνε επικοινώνησε και πάλι μαζί μου, αλλά είχα υπογράψει ήδη στην Τσεντέβιτα“.

Ο Γκριν θα προσπαθήσει, έτσι, να ξαναδοκιμάσει την τύχη του στην Ευρωλίγκα μετά τη σεζόν 2008-’09, οπότε και φόρεσε τη φανέλα της Φενερμπαχτσέ.