Το 13ο κύπελλο της ιστορίας της κατέκτησε η Οστάνδη, κερδίζοντας στον τελικό του Βελγίου την Άαλσταρ με 77-76, σε ένα παιχνίδι θρίλερ στα τελευταία δευτερόλεπτα. Η Άαλσταρ κατάφερε να επιστρέψει μέσα σε δέκα λεπτά από διαφορά 20 πόντων, χωρίς όμως να ολοκληρώνει την σπουδαία ανατροπή της, χάνοντας τη βολή που θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση, σχεδόν σε νεκρό χρόνο.

Εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μάθιου Λοτζέσκι, ο οποίος αναδείχθηκε και σε πολυτιμότερο παίκτη του τελικού, έχοντας 19 πόντους, 10 ριμπάουντ και 7 ασσίστ, οδηγώντας την ομάδα του στην κατάκτηση ενός ακόμα εγχώριου τίτλου.

Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, τίποτα δεν έδειχνε ότι η Οστάνδη θα υποφέρει τόσο πολύ στο τέλος για να κερδίσει τη μαχητική Άαλσταρ. Οι πρωταθλητές Βελγίου μπήκαν δυνατά κι είχαν σταθερά το προβάδισμα παίζοντας και με τον αέρα της καλύτερης ομάδας. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ανέβασαν ακόμα περισσότερο την απόδοσή τους, κλείνοντας το ημίχρονο με διψήφια διαφορά στο σκορ (53-39).

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο “Ματ” Λοτζέσκι με καλάθι έκανε το 57-39, ενώ λίγο αργότερα ο Βέσελιν Πέτροβιτς με τρίποντο το 72-53, κάνοντας όλους όσους ήταν στο γήπεδο να πιστέψουν ότι ο τελικός είχε τελειώσει. Όχι όμως και για τον Ντέρεκ Ρέιβιο, ο οποίος δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα ακόμα. Ο 28χρονος γκαρντ ανέλαβε να οδηγήσει την ομάδα του στην μεγάλη επιστροφή στο παιχνίδι είτε σκοράροντας είτε πασάροντας στον Λι Κούμαρντ, ο οποίος έβαλε δύο πολύ μεγάλα σουτ τριών πόντων.

Ο Ντέρεκ Ρέιβιο με τρίποντο μείωσε σε 77-74, δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του τελικού. Η Οστάνδη έχασε την ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι αφού αστόχησε δύο φορές με τους Πέτροβιτς και Ράιτ. Στην τελευταία επίθεση ο Τόμας Ντρέεσεν, σχεδόν σε νεκρό χρόνο, πέτυχε το καλάθι κάνοντας το 77-76, κερδίζοντας και μία βολή. Ο Βέλγος φόργουορντ όμως αστόχησε στη βολή κι έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να στείλει τον αγώνα στην παράταση και να ολοκληρώσει μία πολύ σπουδαία ανατροπή.

Εκτός από τον Λοτζέσκι, καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν κι οι Ράιτ (13π) και Τζόρτζεβιτς (9π) για τους νικητές, ενώ για τους ηττημένους, ο Ντέρεκ Ρέιβιο (19π, 3ας) ήταν σε πολύ μεγάλο βράδυ, πιστεύοντας στην ανατροπή μέχρι το τέλος. Πολύ καλός και ο Κρίστοφερ Γιανγκ, ο οποίος πρόσθεσε 15 πόντους.