Κυπελλούχος Ισπανίας για την αγωνιστική περίοδο 2012-’13 η Μπαρτσελόνα! Στον μεγάλο τελικό κέρδισε την Βαλένθια, με 85-69.

Κανένα πρόβλημα δεν συνάντησε η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, μετά το αμφίρροπο πρώτο ημίχρονο, όπου η Βαλένθια ήταν κοντά στο σκορ, αφού στο δεύτερο, σιγά σιγά μεγάλωνε την διαφορά, φτάνοντας εύκολα στο τελικο +16!

Η πρώτη περίοδος βρήκε τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ, με την Βαλένθια να προηγείται με ένα πόντο (18-17). Έως το τέλος του ημιχρόνου η Μπαρτσελόνα κατάφερε να περάσει μπροστά, για το 36-33. Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι και οι… σοβαροί Καταλανοί συνέχισαν να αυξάνουν την διαφορά (61-53 ημίχρονο).

Στην τελευταία περίοδο, οι παίκτες της Βαλένθια δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στο παιχνίδι και με ένα επιμέρους 24-16 η ομάδα της Μπαρτσελόνα δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της κυριαρχίας τους!

Κορυφαίοι για τους κυπελλούχους ο Πιτ Μάικλ με 14 πόντους (2/7 δίπ., 2/7 τρίπ., 7/10 β.) σε 29’ συμμετοχής, ενώ ο αρχηγός Χουάν Κάρλος Ναβάρο αγωνίστηκε για 20′ μένοντας άποντος! Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Μάρκοβιτς και ο Ντόελμαν με 14 πόντους αντίστοιχα.

MVP του Final 8 o… Πιτ Μάικλ!