Σπουδαία “διπλά” πέτυχαν προ ολίγου, για την τρίτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης του Eurocup, η Καρσίγιακα και η Μπάγερν Μονάχου, με τις δύο ομάδες να παραμένουν αήττητες στους ομίλους τους, να γίνονται αυτόματα φαβορί για την πρόκριση και να αποκτούν προβάδισμα για την πρώτη θέση.

Οι Τούρκοι, αρχικά, “άλωσαν” το Παρίσι, επικρατώντας της Παρί Λεβαλουά με 75-85. Η εικόνα του νικητή είχε, βέβαια, διαμορφωθεί από το ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται ήδη με 28-47 από το ημίχρονο. Στην επανάληψη, φαίνεται πως “επαναπαύθηκαν” πάνω στο αποτέλεσμα αυτό του πρώτου εικοσαλέπτου, με αποτέλεσμα οι “πρωτεουσιάνοι” να φτάσουν τη διαφορά μέχρι και στους 7 πόντους, σχεδόν 1:30 λεπτό πριν το φινάλε (74-81), αλλά να μην μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Παλάσιος και Στρόμπερι, που ήταν μεταξύ των κορυφαίων της Καρσίγιακα (12 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ ο ένας, 11 πόντους με 3 ασίστ και 4 κλεψίματα ο δεύτερος), σκόραραν τα τελευταία δύο δίποντα που δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να κάνουν “όνειρα”. Όλη τη δουλειά νωρίτερα, από πλευράς σκοραρίσματος, είχε κάνει ο Ντίξον με 22 πόντους και 5 ασίστ. Για την Παρί προσπάθησαν οι τρεις κορυφαίοι Αμερικανοί της, με τον Σιλμπ να έχει 20, τον Γκριν 13 (7 ασίστ) και τον Φορντ 12 πόντους.

Τρομερή ανατροπή από πλευράς Μπάγερν Μονάχου, η οποία είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με 53-39 από την Ολίμπια Λιουμπλιάνας, αλλά με… αντεπίθεση διαρκείας στην επανάληψη, κατάφερε να φύγει με ένα εξίσου εμφατικό “διπλό”, χάρη στο τελικό 80-90. Η “τραγική” άμυνα των Γερμανών στο πρώτο μέρος, έγινε το “όπλο” τους συνέχεια, προκειμένου να αντιστρέψουν τα δεδομένα και να γίνουν αυτοί τα αφεντικά, μην ανησυχώντας ούτε όταν οι Σλοβένοι μείωσαν τη διαφορά από τους δεκατρείς πόντους (64-77), στους τρεις (78-81), δύο λεπτά πριν το τέλος. Ο Βλάντε Στίματς κυριάρχησε απόλυτα στις δύο ρακέτες, με 24 πόντους και 9 ριμπάουντ, συνεπικουρούμενος από τον Τζον Μπράιαντ, ο οποίος είχε 18 πόντους και 11 ριμπάουντ. Από τους γηπεδούχους, ο Ντίνο Μούριτς ήταν αυτός που ξεχώρισε με 14 πόντους, με τους Μαρίνοβιτς και Πρέπελιτς να προσθέτουν 13 και 11 πόντους αντίστοιχα.