Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους του γιουγκοσλαβικού και του κροατικού μπάσκετ, όντας μάλιστα στην ιστορική ομάδα των Σικάγο Μπουλς που, εκτός της «μαγικής» τριετίας 1996-1998 με ισάριθμα πρωταθλήματα, είχε πραγματοποιήσει το ρεκόρ των 72 νικών σε κανονική περίοδο. Τώρα, η πατρίδα του τον χρειάζεται και ο ίδιος δε θα μπορούσε να απαντήσει αρνητικά στο κάλεσμά της, στεκόμενος δίπλα στον Άτσο Πέτροβιτς.

Ο Τόνι Κούκοτς, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την κροατική ομοσπονδία, θα βρίσκεται στο τεχνικό επιτελείο της «Χρβάτσκα», στην προσπάθεια να μπει ανάμεσα σε Ιταλία και Ελλάδα και να κάνει το «μπαμ» με πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Πρόκειται, ασφαλώς, για μια συμβολική κίνηση, καθώς τα τελευταία χρόνια οι Κροάτες δεν καταφέρνουν να σημειώσουν επιτυχίες και δεν φημίζονται ιδιαίτερα για το «κλίμα» που επικρατεί στις τάξεις τους. Η παρουσία ενός τέτοιου «μύθου», μπορεί να αλλάξει μερικά δεδομένα.

Οι φίλοι του μπάσκετ βέβαια, θα τον θυμούνται για όσα έκανε στο παρκέ, οπότε ας απολαύσουμε για άλλη μια φορά, ένα μικρό «δείγμα» της «μαγείας» του.