Ολοκληρώθηκαν και οι δεύτεροι προημιτελικοί της Ισπανίας με την Βαλένθια και την Μπαρτσελόνα να είναι αυτές που θα ακολουθήσουν τις Μπασκόνια και Ρεάλ Μαδρίτης στην ημιτελική φάση του θεσμού.

Στον πρώτο προημιτελικό, οι «νυχτερίδες» έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ και κέρδισαν πάρα πολύ εύκολα την Γκραν Κανάρια με 88-72 και πανηγύρισαν μία σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του «Copa Del Rey». Το παιχνίδι είχε κριθεί από το πρώτο ημίχρονο καθώς το σκορ ήταν υπέρ της Βαλένθια με 49-34. Στο δεύτερο μέρος η διαφορά μεγάλωσε ακόμα πιο πολύ και το τελικόρ 88-72 ήρθε απόλυτα δίκαια. 

Κορυφαίοι των νικητών ήταν ο εξαιρετικός Ντούμπλιεβιτς που έκανε double double με 22 πόντους και 11 ριμπάουντ, ο Οριόλα με 14 πόντους και ο Βίβες με 12 πόντους και 4 ασίστ. Από την ηττημένη ομάδα ξεχώρισε ο Πάσενικς με 12 πόντους.

Τελευταία χρονικά προκρίθηκε η Μπαρτσελόνα, σε μια ένεση ψυχολογίας για την συνέχεια, επικρατώντας της Μάλαγα με 82-70. Ένα ξέσπασμα στο τρίτο δεκάλεπτο (30-18) έφτασε στους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα για να εξασφαλίσουν την νίκη. Το ημίχρονο βρήκε τους δύο αντιπάλους στο 28-33 υπέρ της ομάδας του Χοάν Πλάθα αλλά η συνέχεια ανήκε στους «μπλαουγκράνα», που κατάφεραν να ανοίξουν την διαφορά.

Πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Ταϊρις Ράις με 20 πόντους και 7 ασίστ ενώ ο Μάρκους Έρικσον πρόσθεσε 18 πόντους. Σε ρηχά νερά ο Στράτος Περπέρογλου που έμεινε στον 1 πόντο με 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 15′ συμμετοχής. Για την Μάλαγα ο Νεμάνια Νέντοβιτς είχε 16 πόντους και ο Τζεφ Μπρουκς 12.

Να θυμίσουμε ότι το άλλο ζευγάρι των αυριανών (σ.σ. σημερινών, 18/2) ημιτελικών αποτελείται από τις Μπασκόνια και Ρεάλ Μαδρίτης.