Συμπληρώθηκαν τα ζευγάρια των ημιτελικών του Κυπέλλου Ιταλίας με την Μπρέσια να είναι η τελευταία ομάδα που πήρε το εισιτήριο και να αντιμετωπίζει την Σάσαρι στην επόμενη φάση.

Το Final-8 του Κυπέλλου Ιταλίας που διεξάγεται στο Ρίμινι έχει προσφέρει δυνατές συγκινήσεις μέχρι τώρα και οι σημερινοί προημιτελικοί δεν γινόταν να διαφέρουν. Η Βενέτσια του εξαιρετικού Μάικ Μπράμου δεν τα κατάφερε κόντρα στην Μπρέσια και ηττήθηκε με 76-68, κυνηγώντας το σκορ στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Ο Έλληνας άσος είχε 22 πόντους με 6/11 τρίποντα σε 37′ συμμετοχής, όντας ο μοναδικός παίκτης της ομάδας του με διψήφιο αριθμό πόντων. Αντίθετα οι νικητές είχαν πέντε παίκτες με διπλά νούμερα στο σκορ, με κορυφαίο τον Μάρκους Λάντρι που πέτυχε 19 πόντους.

Στον έτερο προημιτελικό η Σάσαρι επικράτησε με 69-68 της Αβελίνο σε έναν συγκλονιστικό αγώνα. Μπορεί το πρώτο δεκάλεπτο να τελείωσε με 22-13 η συνέχεια όμως ήταν διαφορετική (38-39, 53-56), με τις δύο ομάδες να παλεύουν για την πρόκριση στους “4“. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Ροκ Στίπτσεβιτς με 15 πόντους ενώ ο Τρέβορ Λάσεϊ ήταν καθοριστικός με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ. Για τους ηττημένους οι Άντονις Τόμας (16π., 11ριμπ.) και Κίριλο Φεσένκο (12π., 11ριμπ.) πέτυχαν double double ενώ ο Τζο Ράγκλαντ πρόσθεσε 16 πόντους.

Αρμάνι Μιλάνο και Ρέτζο Εμίλια θα παίξουν αύριο (18/2) στον άλλο ημιτελικό, με φόντο το μεγάλο ραντεβού της Κυριακής (19/2).