Ο Πάμπλο Λάσο διανύει την έκτη του σεζόν στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης και σε συνέντευξη που παραχώρησε κατέθεσε τις σκέψεις για τη νέα σεζόν, τους στόχους της ομάδας, ενώ μίλησε για το ρόστερ αλλά τα συναισθήματά του σχετικά με την παρουσία του στους «μερέχνες».
 
Αναλυτικά η συνέντευξη του Ισπανού τεχνικού στο Real Madrid TV:
 
Για το παρών και το μέλλον της ομάδας: «Έχουμε σχεδιάσει μια σπουδαία ομάδα. Υποφέραμε από μεγάλες ελλείψεις σε σημαντικές θέσεις αλλά κάναμε καλό σχεδιασμό και δουλέψαμε για το μέλλον. Έχουμε μεγάλα ταλέντα τα οποία έμαθαν το μπάσκετ στην Ρεάλ Μαδρίτης όπως ο Ντόντσιτς και ο Ράντονιτς. Είμαι πολύ χαρούμενος για τους παίκτες που υπογράψαμε και επειδή έχουμε ένα σύνολο το οποίο θα ευχαριστηθεί ο κόσμος».
 
Για το στυλ παιχνιδιού: «Ιστορικά όλες οι ομάδες της Ρεάλ έχον πάντα ως κύριο στόχο τους το γρήγορο παιχνίδι, καθώς διαθέτουν παίκτες που μπορούν να υπηρετήσουν αυτό το στυλ. Είμαι πολύ τυχερός που διαθέτω τέτοιους παίκτες στο ρόστερ μου. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί από την αρχή της χρονιάς. Είμαστε μια ομάδα που δεν παραδίδεται και συνεχίζει να υπηρετεί το πλάνο της πάντα. Η δουλεία του προπονητή είναι να βλέπει τις καταστάσεις και ότι συμβαίνει και να παίρνει τις σωστές αποφάσεις».
 
Για τις θέσεις των γκαρντ: «Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ έδινε πολλά στο παιχνίδι μας και είναι στην καρδιά όλων των Μαδριλένων. Είναι αναντικατάστατος, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε. Συνεχίζουμε με τον Γιούλ που είναι σημαντικός για εμάς και ως βοήθεια έχουμε τον Ντρέιπερ, που θα για μένα είναι ένας παίκτης που δεν έφυγε ποτέ από εμάς. Είναι ένας πανέξυπνος παίκτης. Ύστερα έχουμε τον Ντόντσιτς που μπορεί να είναι 16 χρονών όμως το ταλέντο του και η ωριμότητά του είναι τρομακτικά. Όλοι μπορούν να βάλουν το στοιχείο τους για είμαστε ανταγωνιστικοί και πλήρης σαν ρόστερ».
 
 Για τους νέους παίκτες: «Την περασμένη χρονιά χάσαμε την σταθερότητά μας στους ψηλούς και έπρεπε να ενισχυθούμε. Ο Σουάρεθ έχει πολύ μεγάλα περιθώριο βελτίωσης και είναι μια μεγάλη πρόκληση γι΄ αυτόν. Ο Χάντερ μπορεί να καλύψει πολλά κενά και διαθέτει πλούσια αθλητικά προσόντα που μπορούν να βοηθήσουν σε δύο θέσεις. Την πρώτη φορά που είδα τον τον Ράντολφ πριν , δύο η τρία χρόνια, ο Αλμπέρτο Ερέρος μου είπε ότι αυτός είναι παίκτης του επιπέδου της Ρεάλ.»
 
Για τους φιλάθλους της ομάδας: «Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας μας, ειδικά την μέρα που αποκλειστήκαμε στην έδρα από την Φενέρμπαχτσε και την αντίδραση που είχαν, αυτό σημαίνει πολλά. Αυτή η συμπεριφορά κάνει την αξία του συλλόγου ακόμα πιο μεγάλη».
 
Για την παρουσία έξι ετών στον πάγκο της Ρεάλ: « Πολύ θετικά. Νιώθω χαρούμενος και εκτιμώ το γεγονός ότι η δουλεία μου ανταμείβεται με την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό μου. Είμαι ευτυχισμένος στην Ρεάλ. Έτσι όπως είναι δομημένη η ομάδα, κάθε μέρα που περνά είμαστε περισσότερο ΄΄πεινασμένοι΄΄ για να κατακτήσουμε όλους τους τίτλους».