Την εκτίμησή του προς τον Παναθηναϊκό γενικότερα, αλλά και το φετινό του σύνολο, θέλησε να εκφράσει ο Πάμπλο Λάσο. Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε παίκτες των “πρασίνων” που θα βρει απέναντί του αύριο (21:45, ΝΕΡΙΤ), καθώς και τις αρετές τους. Παράλληλα, έδωσε τις δικές του διευκρινίσεις για τον τραυματισμό του Γιόνας Ματσιούλις, σύμφωνα με τις οποίες πιθανότατα δε θα αγωνιστεί κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Αναλυτικότερα, όσα δήλωσε:

«O Παναθηναϊκός είναι από τις παραδοσιακές ομάδες της Ευρωλίγκας. Πιστεύω ότι διαθέτει σπουδαίους παίκτες κι ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι πολύ καλός οργανωτής. Επίσης μπορεί να απειλήσει από την περιφέρεια, είτε με φόργουορντς όπως ο Φώτσης κι ο Γκιστ, είτε με τους Μπλουμς και Σλότερ που είναι σπουδαίοι σουτέρ. Κοντά στο καλάθι ο Βλάντο Γιάνκοβιτς σου δίνει λύσεις, ενώ ο Μπατίστα πάντα μπορεί να σε πληγώσει».

«Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα καλά δουλεμένη κι ανταγωνιστική. Είχαν δύσκολο όμιλο στην κανονική περίοδο και παρόλα αυτά προκρίθηκε άνετα. Έχουμε αρχίσει καλά στο Tοπ-16 με τρεις νίκες, ωστόσο έχουμε μπροστά μας ακόμα 11 παιχνίδια. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να σκεφτόμαστε μόνο ένα παιχνίδι την φορά. Ο Ματσιούλις που είναι τραυματίας ανεβαίνει σιγά-σιγά, ωστόσο δεν θέλουμε να πιέσουμε την κατάσταση».