Στο σαφές αγωνιστικό πλάνο που έχει διατηρήσει ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια στάθηκε ο Πάμπλο Λάσο ενόψει της πρεμιέρας της Ευρωλίγκας (12/10, 22:00), τονίζοντας η ομάδα του θα πρέπει να βρεθεί σε πολύ υψηλό επίπεδο, ώστε να νικήσει τους Πειραιώτες.
 
«Ο Ολυμπιακός από τον τελικό στο Λονδίνο (σ.σ. το 2013) έχει διατηρήσει την αγωνιστική του ταυτότητα. Είναι σαφές αυτό που αναζητάει, είναι μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα και γνωρίζω πως για τον νικήσουμε πρέπει να παίξουμε πάρα πολύ καλά. Αν δεν είσαι σε υψηλό επίπεδο, δεν μπορείς να τον νικήσεις», δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε ότι:
 
«ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που έχει κρατήσει τα χαρακτηριστικά των προηγούμενων ετών. Εχει τέσσερις ή πέντε ποιοτικούς παίκτες και ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Σπανούλης, αλλά υπάρχουν επίσης ο Γκριν, ο Μάντζαρης, ο Λοτζέσκι και ο Χάκετ. Ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα ευέλικτο ρόστερ κι έχει στο δυναμικό που παίκτες, όπως ο Πρίντεζης, ο Παπανικολάου και ο Μιλουτίνοφ».
Για το νέο σύστημα διεξαγωγής της Ευρωλίγκας και στους στόχους της Ρεάλ, είπε: «Μου αρέσει το νέο format. Οι φίλαθλοι έχουνε την ευκαιρία να δουν όλες τις ομάδες. Πρέπει να τερματίσεις στις οχτώ πρώτες θέσεις για να περάσεις στα πλέι οφ. Η διοργάνωση θα είναι σκληρή και απαιτητική. Πρωταρχικός στόχος είναι περάσουμε στα πλέι οφ και μετά να τερματίσουμε σε μία από τις πρώτες θέσεις, ώστε να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας που είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να προχωρήσουμε βήμα – βήμα και τώρα με απασχολεί μόνο ο Ολυμπιακός».