Μια ανάσα από την κατάκτηση του έκτου διαδοχικού πρωταθλήματος Λιθουανίας βρίσκεται η Ζαλγκίρις Κάουνας. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επιβλήθηκε της Νεπτούνας με 70-54 εκτός έδρας και πλέον απέχει μία μόλις νίκη από την κατάκτηση του τροπαίου.

Το επόμενο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένο για τις 6 Ιουνίου και θα διεξαχθεί στην έδρα της Ζαλγκίρις.

Η ομάδα του Κάουνας μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση (11-18, 10′), όμως η Νεπτούνας βρήκε ρυθμό, με αποτέλεσμα να πάρει κεφάλι στο σκορ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (36-29, 20′). Μάλιστα, στις αρχές της επανάληψης προηγήθηκαν με +10 (39-29), γεγονός που αφύπνισε τους παίκτες του “Σάρας”, οι οποίοι με επιμέρους σκορ 26-7 μέχρι τη λήξη της τρίτης περιόδου ανέτρεψαν πλήρως τα εις βάρος τους δεδομένα (46-55, 30′). Στην τέταρτη περίοδο, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο -δέχθηκαν μόλις 4 πόντους σε ολόκληρο το δεκάλεπτο- κι έτσι έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Ραντλ με 17 πόντους, ενώ ο Μότουμ πρόσθεσε 12π. Σε ό,τι αφορά τον Ίαν Βουγιούκα, ο Έλληνας σέντερ είχε 7 πόντους (3/6 δίπ., 1/4 βολές), 4 ριμπάουντ, μία ασίστ και ισάριθμο λάθος. Από την άλλη πλευρά, ξεχώρισε ο Μαζέικα με 13 πόντους.