Μεγάλος θαυμαστής των Δημήτρη Διαμαντίδη και Κώστα Παπανικολάου, αλλά και του ελληνικού μπάσκετ γενικότερα, δήλωσε ο Ζοφρί Λοβέρν.

Ο Γάλλος σέντερ των Ντένβερ Νάγκετς, χρησιμοποιώντας και λίγα ελληνικά στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Pick n’ Roll” του OTE TV, τόνισε ότι ο ηγέτης του Παναθηναϊκού αποτελούσε πρότυπο για τον ίδιο, ενώ ερωτηθείς για τον μέχρι πρότινος συμπαίκτη του στους “Σβόλους”, Κώστα Παπανικολάου, δήλωσε μεγάλος φαν του. Επιπλεόν, “υποκλίθηκε” στο ελληνικό μπάσκετ και τους δύο “αιώνιους”, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

«Έμαθα ελληνικά όταν βρέθηκα στην Ελλάδα με τις μικρές εθνικές ομάδας της Γαλλίας. Μου αρέσει το ελληνικό μπάσκετ και είμαι φαν του. Είμαι θαυμαστής του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Και των δύο, με έκαναν να ονειρεύομαι την Ευρωλίγκα. Όταν ο Παναθηναϊκός είχε το Διαμαντίδη, τον Μπατίστ και όλους τους υπόλοιπους… Και μετά ο Ολυμπιακός, όταν πήρε δύο διαδοχικές Ευρωλίγκες. Ήταν ο αγαπημένος μου ο Διαμαντίδης όταν ήμουν νεότερος. Όταν ήμουν στην Παρτιζάν τους είχα πει πως εάν βρεθούμε στον ίδιο όμιλο με τον Παναθηναϊκό θα ζητήσω φωτογραφία με το Διαμαντίδη. Αλλά τελικά δεν παίξαμε στον ίδιο όμιλο».
 
«Ο Παπανικολάου είναι πολύ καλός παίκτης, ωραίος τύπος. Είμαι φαν του. Δεν ξέρω εάν είναι για το ΝΒΑ, αλλά τρέφω σεβασμό για εκείνον και για όσα έκανε στην Μπαρτσελόνα και τον Ολυμπιακό».