Κανονικά θα δώσουν το παρόν στο Eurobasket, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην πατρίδα τους, οι Εραζεμ Λόρμπεκ (φώτο) και Μίρτσα Μπέγκιτς. Την αποκάλυψη έκανε ο προπονητής της Εθνικής ομάδας της Σλοβενίας, Μπόζινταρ Μάλκοβιτς μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο τουίτερ, γράφοντας χαρακτηριστικά ότι οι δύο Σλοβένοι είναι χαρούμενοι, που θα είναι μέλη της Εθνικής ομάδας της χώρας τους.

Η Σλοβενία, η οποία κυνηγάει αρκετά χρόνια ένα μετάλλιο σε μία μεγάλη διοργάνωση, φιλοξενεί τη φετινή χρονιά το Eurobasket και θέλει να έχει όλα τα αστέρια της διαθέσιμα, ώστε να αυξήσει τις πιθανότητές της για κάτι καλό. Ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, καθώς βλέπει την ομάδα του να δυναμώνει αρκετά μέσα στη ρακέτα με την συμμετοχή των δύο παικτών.

Ο Εραζεμ Λόρμπεκ φέτος με τη Μπαρτσελόνα έχει 9,2 πόντους, 3,4 ριμπάουντ και μία ασσίστ ανά αγώνα, ενώ ο Μίρτσα Μπέγκιτς έχει 5,3 πόντους και 3,2 ριμπάουντ. Μάλιστα, αν η Μπαρτσελόνα προκριθεί, τότε οι δύο Σλοβένοι θα βρεθούν  αντιμέτωποι στον ημιτελικό του Φάιναλ Φορ του Λονδίνου, εκεί όπου ήδη βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης.