Ακόμα στο Φάιναλ Φορ του Λονδίνου και στην εκεί αποτυχία της, φαίνεται πως έχει μείνει η Μπαρτσελόνα, αφού χρειάστηκε το εύστοχο τρίποντο του Λόρμπεκ στα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού, για να πάρει τη νίκη, με 90-89, στην έδρα της προτελευταίας Λαγκούν Άρο, του Μανώλη Παπαμακάριου, για το εξ αναβολής αγώνα της 33ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, κρατώντας την πρωτοπορία από την αρχή, με την Μπαρτσελόνα να… “κλέβει” τη νίκη στο τέλος! Από την θέση συνεχίζει η Μπαρτσελόνα (22-11 ρεκόρ), ενώ η Λαγκούν Άρο έχει “αποχαιρετίσει” την ACB, παραμένοντας στην 17η θέση (8-23 ρεκόρ).

Οι γηπεδούχοι, είχαν την πρωτοπορία στο σκορ σε όλη την διάρκεια της 1ης περιόδου με 2-4 πόντους, με την Μπαρτσελόνα όμως να ισορροπεί, για το 29-29. Στην περίοδο οι παίκτες της Λαγκούν Άρο, επιβεβαίωσαν την ανωτερότητα τους στο παρκέ και με επιμέρους 24-15, κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια, με το +9 (53-44 ημίχρονο)! Στην επανάληψη, η Μπαρτσελόνα συνέχιζε να τα βρίσκει…”σκούρα” (70-66 3η περίοδος).

Στο 4ο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι δεν έχασαν την πρωτοπορία στο σκορ σε κανένα σημείο, μέχρι να έρθουν τα… τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα! Εκεί δύο μεγάλα τρίποντα έδωσαν στην Μπαρτσελόνα την εκτός έδρας νίκη! Πρώτα του Όλεσον, για την μείωση του σκορ σε 88-87 και έπειτα του Λόρμπεκ για τη νίκη 90-89, ενώ είχε προηγηθεί μία εύστοχη βολή από τις δύο που εκτέλεσε για τους γηπεδούχους, ο Φίνλεϊ!

Ο Μανώλης Παπαμακάριος, αγωνίστηκε για 15 λεπτά μένοντας άποντος, χωρίς να πάρει καμία επιθετική προσπάθεια! Καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων, ο Νέτο με 25 πόντους (6/9 δίπ., 2/3 τρίπ., 7/8 β.), 1 ριμπάουντ και 6 ασίστ σε 33’ συμμετοχής.

Κορυφαίος του αγώνα αλλά και πρώτος σκόρερ, ο Μπραντ Όλεσον με 26 πόντους (6/9 δίπ., 3/5 τρίπ., 5/7 β.), 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 33’ συμμετοχής. Πολύ καλοί επίσης, ο Σάδα με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο Λόρμπεκ με 14 πόντους και 5 ριμπάουντ.