Ο Σέρχιο Γιουλ θα κληθεί σύντομα να αποφασίσει αν θα συνεχίσει την καριέρα του, ή αν θα διαβεί τον Ατλαντικό. Το σίγουρο είναι, ότι σε κάθε περίπτωση βρίσκει ομάδες που επιθυμούν διακαώς να τον έχουν στο δυναμικό τους για την επόμενη σεζόν, με τον Ισπανό πάντως να βρίσκει μία… πραγματικά χρυσή ευκαιρία στο «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ.

Κι αυτό, γιατί οι Χιουστόν Ρόκετς προσφέρουν στον «αστέρα» της Ρεάλ Μαδρίτης περί των 21 εκατομμυρίων δολαρίων για τα επόμενα τρία χρόνια, πιστεύοντας πως ο Γιουλ είναι ο ιδανικός παίκτης για να καλύψει τη θέση του πόιντ-γκαρντ, σημείο όπου έχει διαπιστωθεί πως χρειάζονται ενίσχυση. Η «Βασίλισσα», ωστόσο, δε θα καταθέσει εύκολα τα όπλα, με τον αντιπρόεδρο της ομάδας, Εδουάρδο Φερνάντες ντε Μπλας, να αναφέρεται στη μεγάλη επιθυμία των διοικούντων το σύλλογο να κρατήσουν τον παίκτη. «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να μείνει ο Γιουλ. Όλοι τον θέλουν εδώ και εμείς τον θέλουμε ακόμα περισσότερο. Ξέρουμε πως είναι χαρούμενος στην ομάδα και στην πόλη», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Ο Γιουλ, πάντως, έχει συμβόλαιο έως το 2018, το οποίο και μπορεί να «σπάσει» καταβάλλοντας τη ρήτρα των 5 εκατομμυρίων ευρώ που προβλέπεται. Η τελική του απόφαση, αναμένεται με το πέρας των τελικών του ισπανικού πρωταθλήματος, με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα.