Μετά τη σημερινή γνωστοποίηση περί ανανέωσης του Βιτάλι Φριντζόν για δύο χρόνια, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανακοίνωσε ακόμα μία, αυτή του Κόρι Χίγκινς, για ακόμα μία σεζόν. Η ομάδα της Ρωσίας έχει βαλθεί να διατηρήσει το βασικό κορμό της και τους παίκτες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη φετινή πετυχημένη της πορεία.

O 27χρονος Αμερικανός έχει παίξει σε 62 από τα 69 παιχνίδια της “Αρκούδας” (ξεκίνησε βασικός σε 29) κι είχε μέσο όρο 9.9 πόντους (55.1% δίποντα, 45.7 τρίποντα, 82.2% ελ. βολές), 2.1 ριμπάουντ, 1.7 ασίστ και 0.7 κλεψιματα σε 20:02 συμμετοχής. Το ποσοστό ευστοχίας του σε τρίποντα στην Euroleague ανηλθε σε 54%.

Ο προπονητής, Δημήτρης Ιτούδης, ανέφερε: “Ενεργοποιήσαμε την οψιόν του Κόρι, νιώθωντας ότι είναι ένα σημαντικό κομμάτι της “μηχανής” μας. Ο Χίγκινς είναι απόλυτα αφοσιωμένος σ’ αυτό που κάνει, αγαπάει το μπάσκετ, είναι ο τύπος με τη μεγάλη καρδιά και το σκληρό χαρακτήρα. Ο Κόρι θέτει πολύ υψηλά στάνταρς στα πάντα, είναι “πεινασμένος”, επαγγελματίας. Ο Χίγκινς δε φοβάται να θυσιάσει το σώμα του, και σε πολλές στιγμές τη σεζόν που πέρασε, ήθελε να είναι στο παρκέ, παρά τις συστάσεις των γιατρών. Είναι ο τύπος παίκτη που θέλουμε στην ομάδα και τον καλωσορίζουμε ξανά”.

Ο Κόρι Χίγκινς είπε: “Είμαι πολύ ευχαριστημένος που γυρνάω σε έναν τέτοιο σύλλογο και ανυπομονώ να βρεθώ τη νέα χρονιά και τους συμπαίκτες και τους προπονητές μου”.