Μία νίκη μακριά από την κατάκτηση της κορυφής του γαλλικού πρωταθλήματος βρίσκεται η Ναντέρ, η οποία κέρδισε τον πρώτο αγώνα (70-60) κόντρα στο Στρασβούργο από τους δύο, που χρειάζεται στην έδρα της και πήρε κεφάλι στη σειρά με 2-1. Ο τέταρτος τελικός είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο (8/6).

Κορυφαίος για τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν 4 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων ήταν ο Νζολί με 14 πόντους και 5 ριμπάουντ σε 19 λεπτά συμμετοχής. Πολύ καλή εμφάνιση κι από τον Γουόρεν με 14 πόντους, ενώ από τους φιλοξενούμενους, που βρίσκονται πλέον με την πλάτη στον τοίχο θετικοί ήταν οι Γκριρ (13π) και Ζιανβενί (10π).

Το Στρασβούργο ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα, παίρνοντας τον έλεγχο και το προβάδισμα στην αναμέτρηση, με τους γηπεδούχους να είναι κακοί επιθετικά, αλλά να μένουν κοντά στο σκορ χάρη στην πολύ καλή τους άμυνα. Ένα εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο (23-14) ήταν αρκετό για να αλλάξει η εικόνα του παιχνιδιού και να πάρει η Ναντέρ την κατάσταση στα χέρια της.

Οι παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας εγκλωβίστηκαν στην πολύ καλή και κλειστή άμυνα των γηπεδούχων, έχοντας αφενός μεν κακές επιλογές, αφετέρου δε ήταν πολύ άστοχοι, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να φτάσουν σε μία ακόμα πολύ μεγάλη νίκη και να απέχουν πλέον μία… ανάσα από την ολοκλήρωση μίας ονειρικής χρονιάς.